Συνελήφθησαν χθες 18/1 το πρωί, στον νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, ένας 40χρονος ημεδαπός, μία 54χρονη ημεδαπή και μία 55χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για αντιποίηση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Συγκεκριμένα, ευρισκόμενοι στο αποκαλούμενο “Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου” στον Γέρακα Ξάνθης, όπου η οικεία Ιερά Μητρόπολη έχει καταγγείλει και επισημάνει την ύπαρξη αντικανονικών και καθαιρεμένων ιερέων που έχουν συστήσει τον συγκεκριμένο χώρο και εμφανίζονται ως “μοναχοί”, τελούσαν εκκλησιαστική ακολουθία, αντιποιούμενοι τις ιδιότητες του ιερέα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των μοναχών, καθώς στερούνται τίτλων ιεροσύνης και μοναχικής κουράς. Ειδικότερα, ο 40χρονος εμφανίζεται ως “αρχιμανδρίτης”, και οι δύο γυναίκες ως “μοναχές”, και η δράση τους έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Ξάνθης  ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.