Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο διαρρήξεις οικιών που διαπράχθηκαν στις 6-2-2019 στην πόλη της Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί, ηλικίας 29, 22 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Συνελήφθησαν, δε, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας, οι δύο από τους δράστες, ο 22χρονος και η 29χρονη.

Οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν δύο οικίες στην Καβάλα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, διάφορα κοσμήματα και κλειδιά οικίας.

Μετά την καταγγελία των περιστατικών και τις έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες των κλοπών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν την επόμενη ημέρα και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε επίσης μία νάιλον συσκευασία με διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, τα οποία είχαν απορρίψει οι δράστες κατά τη διαφυγή τους μετά τη διάπραξη των κλοπών, μέρος των οποίων αποδόθηκε στον δικαιούχο τους, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων προέκυψε ότι εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για το αδίκημα της ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.