Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης 8 διακινητές, εκ των οποίων ένας 54χρονος ημεδαπός και επτά αλλοδαποί, ηλικίας 46, 37, 33, 29, 23, 18 (άντρες)  και 19 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον 37χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 23 και 19 ετών, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 46 και 29 ετών, διότι ο 29χρονος οδηγούσε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος, με το οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στα δύο αυτοκίνητα προκειμένου να τα ελέγξουν, πλην όμως οι οδηγοί τους δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Λίγο πριν τα διόδια του Ιάσμου, οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τα οχήματα και οι αστυνομικοί συνέλαβαν άμεσα τον 29χρονο, ενώ ο 46χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ η σχετική δικογραφία σε βάρος του 46χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το πρωί, στον νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, ηλικίας 54, 33 και 18 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς 14 μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε θαμνώδη περιοχή της Ροδόπης τον 18χρονο να καθοδηγεί πεζός τους 14 μη νόμιμους μετανάστες και, στη συνέχεια, να τους επιβιβάζει στο χώρο αποσκευών Δ.Χ. λεωφορείου με οδηγό τον 54χρονο. Ακολούθως, ο 54χρονος, οδηγώντας το παραπάνω λεωφορείο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τους 14 μη νόμιμους μετανάστες, ενώ ο 33χρονος οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Οι αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν συνολικά 5 Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο, διάφορα χρηματικά ποσά (365 ευρώ και 120 Λέβα Βουλγαρίας) και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.