Με σκοπό τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων που προέρχονται από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, συγκλήθηκε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

sopp 1Συντονιστές της συνεδρίασης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικιδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ροδόπης Δημήτρης Παπαλεξίου, κaι ο, Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αλέξιος Αναστασίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Ροδόπης, Οργανισμών, Υπηρεσιών, των Σωμάτων Ασφαλείας, εθελοντικών οργανώσεων, και για πρώτη φορά εκπρόσωποι της Διοίκησης του Σωματείου ΑΜΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

sopp 2Μιλώντας στους εμπλεκόμενους φορείς που έδωσαν το παρών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης τόνισε «τη σημασία της πρόληψης και του σωστού συντονισμού μεταξύ των Δήμων, των Υπηρεσιών και της Περιφέρειας με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής και των περιουσιών τους». Ο ίδιος χαιρέτισε την ενεργή ανταπόκριση των εκπροσώπων συλλόγων ατόμων με αναπηρίας από την περιοχή της Ροδόπης στο κάλεσμα για συμμετοχή τους στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, εκφράζοντας την πίστη ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα εδραιωθεί.

sopp 4Σε δήλωσή του αναφορικά με τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων ΑΜΕΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, είχανε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ΣΟΠΠ φοιτητές από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στην 3η Προσομοίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας και στους οποίους δώσαμε την δυνατότητα της κατ’ εξαίρεση συμμετοχής τους προκειμένου να διαπιστώσουν πως λειτουργεί εμπράκτως η τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από τα όργανα λειτουργίας».

sopp 5
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης με τη Μαρία Αρναουτάκη, Αντιπρόεδρο Νεολαίας Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, και τη Σουζάνα Χατζηβασιλείου, Τομεάρχη Βορείου Ελλάδος Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, Δημοτικός Σύμβουλος Θέμης Τζενετίδης,  ο Αντιδήμαρχος Αρριανών Μολλά Αλή Μεμέτ Ισμαήλ, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής καθώς επίσης εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΥΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, του Στρατού, της 4Ης ΕΜΑΚ, της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, του Λιμενικού, της Εγνατίας Οδού Α.Ε, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, του παραρτήματος Κομοτηνής του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτικής Γης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Λίγο πριν την λήξη των εργασιών, η Αντιπρόεδρος Νεολαίας του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων Μαρία Αρναουτάκη, εξέφρασε τις ευχαριστίες της εκ μέρους των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στην 3η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου, για τη δυνατότητα παρακολούθησης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.