Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο 2024.
ΤΕΣΣΟΠ (2)

Αρχικά έγινε απολογισμός της περσινής αντιπυρικής περιόδου όπου αντιμετωπίστηκα έγκαιρα και επιτυχώς οι πυρκαγιές στην περιοχή της Γρατινής, καθώς και στους όμορους Δήμους. Ο Δήμος Κομοτηνής σε όλες τις πυρκαγιές, όπου του ζητήθηκε, παρείχε βοήθεια με υδροφόρα, μηχανήματα καθώς και πυροσβεστικά που χρησιμοποιούν οι εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής. Επιπλέον, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του σε συνεργασία με τους εθελοντές και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ανταποκρίθηκαν άμεσα κατά την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών που πραγματοποιήθηκε από τον οικισμό Γρατινής και από οικισμούς όμορων Δήμων. Για τους κατοίκους που απομακρύνθηκαν εξασφαλίστηκε από τον Δήμο Κομοτηνής χώρος προσωρινής διαμονής και περίθαλψη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου της πόλης της Κομοτηνής.

Τα θέματα πρόληψης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο που συζητήθηκαν, είναι τα εξής:

α) Προετοιμασία μηχανημάτων, οχημάτων και προσωπικού για την παροχή βοήθειας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση πυρκαγιάς.

β) Συντήρηση δημοτικού και κυρίως δασικού οδικού δικτύου με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου.

γ) Καθαρισμοί από σκουπίδια, κοινόχρηστων χώρων κοντά σε δάση και οικισμούς, με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου, καθαρισμοί δασυλλίων σε οικισμούς και στο δάσος της Νυμφαίας από καύσιμη ύλη.

δ) Ενημέρωση των προέδρων των Κοινοτήτων καθώς επίσης των δημοτών για την τήρηση των μέτρων κατά την αντιπυρική περίοδο.

ε) Καθαρισμός οικοπέδων ιδιωτών που δεν προβαίνουν σε καθαρισμό από την καύσιμη ύλη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στ) Παροχή εξοπλισμού και πυροσβεστικών οχημάτων στις εθελοντικές ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

ζ) Εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας σε οικισμούς και κτίρια του Δήμου Κομοτηνής που βρίσκονται εντός δασικών περιοχών.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης διαπίστωσε την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και την ετοιμότητα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, η οποία αποδείχθηκε στην περσινή πυρκαγιά στην περιοχή της Γρατινής. Επεσήμανε, δε, την έγκαιρη έναρξη προετοιμασίας του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κομοτηνής και Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ Θέμης Τζενετίδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Αδαμάντιος Ευτυχιάκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Αθανάσιος Αραμπατζίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής Λεωνίδας Τσιάρας, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης Μαρίνα Γκοτζαρίδου, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής Σταύρος Βαργεμιτζίδης, ο επιτελής της ΧΧΙΤΘΤ Νικόλαος Καλούδης, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Κομοτηνής Ιωάννης Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγους Αθανάσιος Αγγελίδης, ο εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Ιωάννης Σπανός, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ροδόπης Απόστολος Τομζάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης | Τμήμα Κομοτηνής Κωνσταντίνος Θεοδοσιάδης, ο Πρόεδρος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δια της αποστολής εισήγησης ηλεκτρονικά.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood