Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική καταγραφή ζητημάτων που χρήζουν διαχείρισης, ώστε αυτή να δρομολογηθεί άμεσα και κυρίως πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
f45a18ff-127f-40b0-8066-b72799ce6e81

Σε διευρυμένη σύσκεψη του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενόψει της επικείμενης έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, την 1η Μαΐου, προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Με δεδομένη τη μεγάλη πύρινη καταστροφή του Αυγούστου του 2023, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη της ορθής και έγκαιρης πρόληψης. «Είναι σημαντικό να ενεργούμε προληπτικά και γι’ αυτό ζητώ από όλους τους φορείς αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας να οργανώσουμε τον τομέα της πρόληψης όσο γίνεται αρτιότερα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς έχει διαπιστωθεί πια πώς ό,τι καταστρέφεται δύσκολα επανέρχεται στην πρότερή του κατάσταση, όπως επίσης ότι μία φυσική καταστροφή έχει πολλαπλές επιπτώσεις σε διάφορους τομείς».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: όλοι ο χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Κώστας Χουβαρδάς, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομίας, του Δ΄ Σώματος Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, των Διευθύνσεων Δασών των Περιφερειακών Ενοτήτων, στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατευθύνει το έργο των Τοπικών Επιχειρησιακών Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης όλου του κύκλου διαχείρισης καταστροφών. Συντονίζει, επίσης, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Περιφερειακού Π.Δ.Ε.Α., παρακολουθώντας τις φάσεις υλοποίησης του. Ακόμη, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ειδοποίησης πολιτών. Τέλος, συνάπτει με άλλα περιφερειακά όργανα μνημόνια συνεργασίας για αμοιβαία συνδρομή ανθρώπινου δυναμικού, υλικού και μέσων πολιτικής προστασίας.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood