Συνδυασμένη επέμβαση ογκολογικής χειρουργικής και πλαστικής αποκατάστασης για καρκίνο μαστού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

Συγκεκριμένα, νεαρή ασθενής με μεταστατικό γονιδιακό καρκίνο μαστού, υποβλήθηκε σε σύγχρονη αμφοτερόπλευρη ολική μαστεκτομή και πλαστική αποκατάσταση μαστών, έπειτα από προεγχειρητική χημειο-ακτινο-θεραπεία.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 4

Για πρώτη φορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε συνδυασμένη επέμβαση ογκολογικής χειρουργικής και πλαστικής αποκατάστασης για καρκίνο μαστού.

Συγκεκριμένα, νεαρή ασθενής με μεταστατικό γονιδιακό καρκίνο μαστού, υποβλήθηκε σε σύγχρονη αμφοτερόπλευρη ολική μαστεκτομή και πλαστική αποκατάσταση μαστών, έπειτα από προεγχειρητική χημειο-ακτινο-θεραπεία.

Η πολύωρη χειρουργική επέμβαση διενεργήθηκε με την άψογη συνεργασία δύο χειρουργικών ομάδων, υπό: την Καθηγήτρια Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ, εξειδικευμένη στη χειρουργική μαστού, Ελένη Ι. Ευφραιμίδου, και τον Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής του ΔΠΘ και Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νικόλαο Παπαδόπουλο. Επίσης, για την αντιμετώπιση της ασθενούς, υπήρξε ιατρική μέριμνα και συνεργασία από τους ιατρούς της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΔΠΘ, της Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΔΠΘ, της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής και του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Εργαστήριου Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Ακτινολογίας ΔΠΘ & ΕΣΥ, και του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής ΔΠΘ, καθώς και από τους Νοσηλευτές των Γενικών Χειρουργείων και του Αναισθησιολογικού Τμήματος.

“Η πραγματοποίηση τέτοιων σημαντικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αποτελούν το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τον μήνα της ενημέρωσης και της πρόληψης του καρκίνου του μαστού που είναι ο Οκτώβριος”, επεσήμανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ευάγγελος Ρούφος.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood