Με τους προέδρους του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, και του ΤΕΕ Θράκης, Χρήστο Τερζίδη, Ιωάννα Χατζηαντωνίου και Δημήτρη Λουρίκα αντιστοίχως, συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στο γραφείο του.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι η εκπνοή της προθεσμίας κτηματογράφησης σε 35 δημοτικές και τοπικές κοινότητες (συνολικά 162 οικισμοί), στις 31 Οκτωβρίου 2019, και η λήξη της κτηματογράφησης σε περιοχές όπως η Μέση, η Αίγειρος και η Μεσούνη, σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό κατάθεσης δικαιολογητικών στο κτηματολόγιο, εγείρει σοβαρά προβλήματα για τους πολίτες στην αναγνώριση της ακίνητης περιουσίας τους.

Οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στον νομό αναφορικά με την ιδιοκτησία, όπως κληρονομικά, και έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας, επιβάλλουν την ανάγκη να δοθεί άμεσα παράταση.

Επίσης στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι το αίτημα έχει κατατεθεί από τον βουλευτή στον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος έχει και την ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ ο κ. Χαρίτου έκανε γνωστό ότι θα παρακολουθεί την πορεία του ζητήματος και θα παρέμβει στην κατεύθυνση να δοθεί λύση.