Συνάντηση Χαρίτου με Τερζίδη, Χατζηαντωνίου και Λουρίκα, για την ανάγκη παράτασης του Κτηματολογίου

Δημήτρης Χαρίτου: "Οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στον νομό αναφορικά με την ιδιοκτησία, όπως κληρονομικά, και έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας, επιβάλλουν την ανάγκη να δοθεί άμεσα παράταση".
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Με τους προέδρους του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, και του ΤΕΕ Θράκης, Χρήστο Τερζίδη, Ιωάννα Χατζηαντωνίου και Δημήτρη Λουρίκα αντιστοίχως, συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στο γραφείο του.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι η εκπνοή της προθεσμίας κτηματογράφησης σε 35 δημοτικές και τοπικές κοινότητες (συνολικά 162 οικισμοί), στις 31 Οκτωβρίου 2019, και η λήξη της κτηματογράφησης σε περιοχές όπως η Μέση, η Αίγειρος και η Μεσούνη, σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό κατάθεσης δικαιολογητικών στο κτηματολόγιο, εγείρει σοβαρά προβλήματα για τους πολίτες στην αναγνώριση της ακίνητης περιουσίας τους.

Οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στον νομό αναφορικά με την ιδιοκτησία, όπως κληρονομικά, και έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας, επιβάλλουν την ανάγκη να δοθεί άμεσα παράταση.

Επίσης στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι το αίτημα έχει κατατεθεί από τον βουλευτή στον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος έχει και την ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ ο κ. Χαρίτου έκανε γνωστό ότι θα παρακολουθεί την πορεία του ζητήματος και θα παρέμβει στην κατεύθυνση να δοθεί λύση.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood