Συνάντηση Χαρίτου-Εργατικού Κέντρου για επαναλειτουργία Shelman και νέα μονάδα ΔΕΗ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Γιώργο Χατζηαθανασίου και μέλη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, και συζήτησαν για εργασιακά θέματα και τις τελευταίες εξελίξεις σε βιομηχανίες της περιοχής.
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Ο κ. Χαρίτου άκουσε κατ΄ αρχήν τον προβληματισμό και την ανησυχία των εργαζομένων για το επιχειρηματικό σχήμα που πλειοδότησε πρόσφατα στον πλειστηριασμό του εργοστασίου της Shelman, αφού ανάμεσα στους μετέχοντες είναι και ο πρώην ιδιοκτήτης της βιομηχανίας, που την είχε οδηγήσει στη χρεωκοπία. Όπως αναδείχτηκε στη συζήτηση, η βιώσιμη επαναλειτουργία της θα είναι μια θετική εξέλιξη, όμως όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, αναμένουν την ανακοίνωση του business plan προκειμένου να διαπιστωθούν οι πραγματικές προθέσεις των αγοραστών για τη λειτουργία της μονάδας.

Ο Βουλευτής υπενθύμισε τις συνεχείς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του στη Βουλή όλο το προηγούμενο διάστημα για τη βιώσιμη επαναλειτουργία της Shelman (βλ. εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ), και διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις, με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της τοπικής οικονομίας.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση και για την ανάγκη δημιουργίας της νέας μονάδας παραγωγής ρεύματος στο εργοστάσιο ΔΕΗ-ΑΗΣ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, μετά την ανακοίνωση της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη στην οποία η ΔΕΗ συμμετέχει με ποσοστό 51%. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το αν θα προχωρήσει η νέα μονάδα της Κομοτηνής και για τον κίνδυνο το σημερινό εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κομοτηνή να σταματήσει τη λειτουργία του προς το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Ο Δημ. Χαρίτου σημείωσε ότι είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των εργαζομένων για την εξέλιξη αυτή, που σε συνδυασμό με την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ιδιωτικών συμφερόντων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, δημιουργούν ερωτήματα για το μέλλον της νέας μονάδας της ΔΕΗ-ΑΗΣ στην Κομοτηνή. Επιπλέον υπενθύμισε στους συνομιλητές του ότι ήταν ψηλά στις προτεραιότητές του η διεκδίκηση της νέας μονάδας στη ΔΕΗ, προβάλλοντας το αίτημα με κάθε ευκαιρία στη Βουλή (βλ. εδώ, εδώ, εδώ). Ενώ σημείωσε ότι σε κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε τον Απρίλιο του 2021 για το αν πράγματι είναι στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης η δημιουργία νέας μονάδας, απαντώντας ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέλαβε καμία δέσμευση. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασίσει η ΔΕΗ για την τύχη της νέας μονάδας, γεγονός που ήταν αρνητική εξέλιξη για την οποία ο Βουλευτής είχε αναφερθεί δημόσια και είχε ενημερώσει τους τοπικούς φορείς.

Τέλος ο κ. Χαρίτου κατέθεσε στους συνομιλητές του την αυτοδιάθεσή του στην κατεύθυνση να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση της συνέχισης λειτουργίας, με τη δημιουργία νέας μονάδας, του εργοστασίου της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood