Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Ροδόπης, και τις προϊσταμένες του Εφετείου Θράκης, του Πρωτοδικείου Ροδόπης και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, είχε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Η έλλειψη προσωπικού αναδείχθηκε ως μείζον πρόβλημα από τις εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων, ένα πρόβλημα που “το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί”, όπως προέβλεψε ο βουλευτής, “καθώς η σημερινή κυβέρνηση αρνείται τη βασική δέσμευση που κατοχύρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, να προσλαμβάνεται δηλαδή ένας εργαζόμενος για κάθε έναν εργαζόμενο που συνταξιοδοτείται, στερώντας προσωπικό από νευραλγικές υπηρεσίες όπως οι δικαστικές”.

Συνάμα αναγνωρίστηκε από τον βουλευτή η ανάγκη ενίσχυσης των δικαστικών υπηρεσιών της Κομοτηνής μέσω του νέου κύκλου κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, “διότι μόνο έτσι θα επιτευχθεί η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης για τους πολίτες”, όπως επεσήμανε.

Τέλος ο κ. Χαρίτου εξέφρασε προς τις εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων τις ευχαριστίες του για την ενημέρωση και δήλωσε πως θα είναι δίπλα τους σε κάθε πρωτοβουλία ανάδειξης της σοβαρότητας των προβλημάτων τους.