Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Ροδόπης, και τις προϊσταμένες του Εφετείου Θράκης, του Πρωτοδικείου Ροδόπης και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, είχε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Η έλλειψη προσωπικού αναδείχθηκε ως μείζον πρόβλημα από τις εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων, ένα πρόβλημα που “το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί”, όπως προέβλεψε ο βουλευτής, “καθώς η σημερινή κυβέρνηση αρνείται τη βασική δέσμευση που κατοχύρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, να προσλαμβάνεται δηλαδή ένας εργαζόμενος για κάθε έναν εργαζόμενο που συνταξιοδοτείται, στερώντας προσωπικό από νευραλγικές υπηρεσίες όπως οι δικαστικές”.

Συνάμα αναγνωρίστηκε από τον βουλευτή η ανάγκη ενίσχυσης των δικαστικών υπηρεσιών της Κομοτηνής μέσω του νέου κύκλου κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, “διότι μόνο έτσι θα επιτευχθεί η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης για τους πολίτες”, όπως επεσήμανε.

Τέλος ο κ. Χαρίτου εξέφρασε προς τις εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων τις ευχαριστίες του για την ενημέρωση και δήλωσε πως θα είναι δίπλα τους σε κάθε πρωτοβουλία ανάδειξης της σοβαρότητας των προβλημάτων τους.

Advertisement