Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αποδέχθηκε την πρόσκληση να κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) στην Αθήνα, ενώ συνεχάρη τη ΔΣΟ για τη δράση της, “που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδος στην οικουμενική Ορθοδοξία”. Για την επικείμενη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, αλλά και για την εν γένει δράση της, ενημέρωσε τον κ. Τασούλα ο επικεφαλής της ΔΣΟ, βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος συνοδευόμενος από τη νέα σύνθεση της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, αναφέρθηκε στους στόχους του Οργανισμού “για τον ακηδεμόνευτο κοινοβουλευτισμό, την ανάδειξη των χριστιανικών αξιών και της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς των Ορθοδόξων, αλλά και την προαγωγή της αλληλοκατανόησης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών”.

Ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για την πολυσχιδή δράση του forum όπου συμμετέχουν βουλευτές από 25 χώρες και του οποίου επικεφαλής είναι Έλληνας. Όπως είπε, “η Ελλάδα που πριν 26 χρόνια είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ΔΣΟ, είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη του συντονισμού των Ορθοδόξων και αναγνωρίζονται από όλους οι καλές της υπηρεσίες”.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ ευχαρίστησε στο πρόσωπο του κ. Τασούλα την ελληνική Βουλή “για τη διαχρονική στήριξή της στη ΔΣΟ”, έδρα της οποίας άλλωστε είναι το ελληνικό Κοινοβούλιο, και “σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αρωγή της εθνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή Οργανισμό”, του προσέφερε αντίγραφο της εικόνας της Αναστάσεως του Κυρίου που βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό της ΔΣΟ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Ανδρέας Μιχαηλίδης (Γ.Γ. της ΔΣΟ), Θανάσης Μπούρας (Αντιπρόεδρος της Βουλής), Σταύρος Καλαφάτης (Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ), και Γιάννης Σαρακιώτης (ταμίας της ΔΣΟ). Επίσης παραβρέθηκαν ο σύμβουλος της ΔΣΟ, Κώστας Μυγδάλης, και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής, Πρέσβης Κωνσταντίνος Οικονομίδης.