• Ο Υπουργός Τουρισμού συνοδευόμενος από τους Αντώνη Γραβάνη, Πέτρο Καραβέτη και Γιάννη Βεζυργιαννίδη, επισκέφθηκε και το Φανάρι.

Το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αντώνη Γραβάνη.

Ο τελευταίος έθεσε στον Υπουργό μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, και ακολούθησε συζήτηση με έμφαση στα συγκεκριμένα θέματα:

  • Τη δυνατότητα διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας-Μακάζα.
  • Την ολοκλήρωση της ανάπλασης από την ΕΤΑΔ της παραλιακής ζώνης Φαναρίου.
  • Την κατάργηση του νόμου 4607/2019 που προβλέπει μείωση του ανώτατου ορίου του εμβαδού (έκτασης) που δύναται να παραχωρηθεί προς απλή χρήση στις επιχειρήσεις εστίασης στον αιγιαλό, από τα 500 τ.μ. στα μόλις 300 τ.μ.
  • Την αναδιάρθρωση των τιμών ελλιμενισμού σκαφών σε αλιευτικά καταφύγια και μαρίνες, καθώς οι παράλογες τιμές έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα την αποχώρηση τους.
  • Την ανάδειξη του αρχαιολογικού και πολιτιστικού αποθέματος της Ροδόπης, κυρίως στην περιοχή της Μαρώνειας (αρχαίο θέατρο, σπήλαιο), και την αξιοποίησή του για προσέλκυση επισκεπτών.
  • Την αναδιαμόρφωση των τιμών εκκίνησης για αξιοποίηση από ιδιώτες των ακινήτων της ΕΤΑΔ· πολλά ακίνητα όπως το γνωστό «Μπαρακούντα», παραμένουν χρόνια αναξιοποίητα εξ αιτίας της αδιαλλαξίας και ανικανότητας της ΕΤΑΔ.
  • Τη δημιουργία σύγχρονης Μαρίνας στο Φανάρι.
  • Την ανάδειξη της Ροδόπης ως σημείου ενδιαφέροντος για επενδύσεις στον τομέα των υδατοδρομίων.

Ο κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε επίσης εκτενώς για το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός της Μαρώνειας με ευθύνη της Εγνατίας Οδού Α.Ε. με το κλείσιμο επί μήνες των εξόδων του αυτοκινητοδρόμου στο ύψος της Μέστης.

5ceb6eac 72858815 2699379646773307 6005719934695374848 nΣτη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωσταντινίδου και ο εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Γρηγόρης Τζενετίδης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνόδευσε τον Υπουργό στο Φανάρι, παρουσία και του προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ Γιάννη Βεζυργιαννίδη, όπου ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης τους ξενάγησε στην παραλιακή ζώνη, όπου δόθηκε η ευκαιρία να καταγραφούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρατική αδιαφορία τα προηγούμενα χρόνια, τα σημεία ενδιαφέροντος, και κυρίως οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.