Συνάντηση Λένας Χατζή με Ανέστη Βαφειάδη: “Επιτυχημένες επιχειρήσεις οδηγούν σε επιτυχημένες οικονομίες και κοινωνίες”

Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, που είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο επαγγελματιών του νομού αριθμώντας στη δύναμή του τριάντα σωματεία και περίπου 2.000 μέλη, Ανέστη Βαφειάδη, συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Λένα Χατζή.
20230419_192455

“Συζητήσαμε για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες. Τα αιτήματά τους αφορούν την κατάργηση τελών και φόρων που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ χωρίς εξαιρέσεις, τον ακατάσχετο λογαριασμό, τις 120 δόσεις προς ΑΑΔΕ και ασφαλιστικά ταμεία, την επιδότηση ενέργειας σε ιδιαίτερα ενεργοβόρες επιχειρήσεις, το επίδομα θέρμανσης, τη ρύθμιση του καθεστώτος τιμολόγησης των καυσίμων, τις ασφαλιστικές εισφορές”, ανέφερε η ίδια και συμπλήρωσε:

“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παίζουν καταλυτικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Ακόμη σπουδαιότερος είναι αυτός ο ρόλος για τη χώρα μας η οποία δεν διαθέτει αρκετά υψηλό ποσοστό βαριάς βιομηχανίας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το βασικό επιχειρηματικό μοντέλο και τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, ανταποκρίνονται σε ποικιλία συνθηκών της αγοράς καθώς βοηθούν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και στον περιορισμό της ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ένα στοιχείο τοπικού ελέγχου και μπορούν να ανταποκρίνονται σε τοπικές ανάγκες. Τέλος, αποτελούν οδό για την αυτο-ανάπτυξη και την ατομική επιτυχία και έκφραση του επιχειρηματικού πνεύματος. Αυτές λοιπόν οι επιχειρήσεις είναι που συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγή, στην απασχόληση, στην αποκέντρωση και στην κοινωνική συνοχή. Λειτουργούν επίσης ως φυτώρια νέων επιχειρήσεων, καινοτόμων ειδών και εφαρμογών, ευέλικτων επιχειρηματικών σχημάτων, εξυπηρέτησης τοπικών αναγκών, χωροταξικής κατανομής θέσεων απασχόλησης και εισοδήματος. Επιτυχημένες επιχειρήσεις οδηγούν σε επιτυχημένες οικονομίες και κοινωνίες”.

Συνάντηση Λένας Χατζή με Ανέστη Βαφειάδη: "Επιτυχημένες επιχειρήσεις οδηγούν σε επιτυχημένες οικονομίες και κοινωνίες"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood