Με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, που επισκέφθηκε τη Θράκη, συναντήθηκε η επικεφαλής της “Πολη-τικής ανατροπής” και υποψήφια δήμαρχος, Ελένη Λαφτσή.

Του έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κυρίως οι καπνοπαραγωγοί τη στήριξη των οποίων ζήτησε καθώς υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές τη χρονιά που πέρασε και συρρικνώθηκε δραματικά το εισόδημά τους όπως επισήμανε, οι βαμβακοπαραγωγοί, καθώς και οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς του Δήμου Κομοτηνής.

Για την ενίσχυση των καπνοπαραγωγών η κ. Λαφτσή απέσπασε τη δέσμευση του υφυπουργού οτι ο ίδιος προσωπικά θα καταθέσει άμεσα για τη χώρα μας φάκελο στην Ε.Ε. για την αποζημίωσή τους το ταχύτερο δυνατό μέσω του προγράμματος των ΠΣΕΑ.

Ακόμη, ιδιαίτερα η κ. Λαφτσή έθιξε τα προβλήματα των ελλείψεων σε μικρά αρδευτικά έργα, τα τόσο αναγκαία, που θα ελάφρυναν σημαντικά το πολύ υψηλό κόστος της παραγωγής, όπως υπογράμμισε.

Η κ. Λαφτσή δήλωσε έκπληκτη όταν άκουσε ότι προγράμματα και διαθέσιμοι πόροι για εντάξεις μικρών αρδευτικών έργων παραμένουν αναξιοποίητα λόγω μη κατάθεσης σχετικών προτάσεων από την περιοχή της Θράκης.