Συνάντηση Ιλχάν Αχμέτ με εκπροσώπους του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών

Συνάντηση Ιλχάν Αχμέτ με εκπροσώπους του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών.
332944030_168405592671748_499680299334612588_n

Συνάντηση στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή είχαν σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης υπεύθυνος ΚΤΕ για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση Ιλχάν Αχμέτ και ο Γιάννης Πάζιος Γραμματέας του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, με εκπροσώπους του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ σε συνέχεια επιστολής του οργανισμού προς τα κόμματα με θέμα “Τα ελληνικά κόμματα να θέσουν την ανοικτή διακυβέρνηση στο επίκεντρο των πολιτικών τους προγραμμάτων”.

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών, Αλέξανδρος Μελίδης και Παναγιώτης Κρανιδιώτης, επεσήμαναν πως για να μη μείνει η ανοικτή διακυβέρνηση ένα κενό προεκλογικό σύνθημα, επιβάλλεται οι λέξεις διαφάνεια, λογοδοσία και συμμετοχή να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο μέσα από συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις–προτάσεις που αξιοποιούν την τεχνολογία για τοn σκοπό αυτό, στα προγράμματα των κομμάτων.

Επιπλέον, τόνισαν πως είναι απαραίτητη η διαμόρφωση προτάσεων:

  1. Για τη βελτίωση της πλατφόρμας της Διαύγειας ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και η δυνατότητα παρακολούθησης του διαμοιρασμού των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων στους διάφορους τομείς της οικονομίας.
  2. Για το άνοιγμα των διαδικασιών και των δεδομένων που παρέχονται από πλατφόρμες όπως το ΚΗΜΔΗΣ και το ΕΣΗΔΗΣ για τις δημόσιες συμβάσεις, το opengov.gr για τις δημόσιες διαβουλεύσεις, κ.ά.

Ο Ιλχάν Αχμέτ και ο Γιάννης Πάζιος τόνισαν πως το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποδείξει με σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, οι Ηλεκτρονικές Προμήθειες με Διαφάνεια, η διαβούλευση, η διαφανής επιλογή στελεχών του δημοσίου κ.ά., πως η ανοικτή διακυβέρνηση αποτελεί ταυτοτικό πλέον χαρακτηριστικό και προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. “Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, η λογοδοσία και η διαφάνεια στους θεσμούς, στις διαδικασίες και στα δεδομένα, είναι κρίσιμος παράγοντας για την εμπιστοσύνη, για ένα υγιές επιχειρηματικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον με ευημερία”, επεσήμαναν ακόμη.

Συνάντηση Ιλχάν Αχμέτ με εκπροσώπους του Οργανισμού Ανοικτών ΤεχνολογιώνΑναλύοντας και παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής (https://digitalsociety.gr/programma) υπογράμμισαν πως περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προώθηση της διαφάνειας και της ανοικτής διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Με τομές όπως η υποχρεωτική ηλεκτρονική ανάρτηση των οικονομικών των κομμάτων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η διάθεση δημόσιας πληροφορίας, τα ανοικτά δεδομένα και η αξιοποίηση της καλής πρακτικής των υφιστάμενων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ, σε ένα μεγάλο εύρος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας και ειδικότερα σε κάθε δραστηριότητα στην οποία καταλήγει δημόσιο χρήμα ή δημόσια περιουσία

Παράλληλα, ο βουλευτής Ροδόπης και ο Γραμματέας του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ σημείωσαν πως η ανοικτή διακυβέρνηση βρίσκεται στον πυρήνα του νέου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής για την ψηφιακή πολιτική, το οποίο αποτελεί προϊόν συλλογικής επεξεργασίας και διαβούλευσης με τους πολίτες, στελέχη φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Τέλος, υπενθύμισαν πως σε αυτή τη λογική το νέο πρόγραμμα έχει ήδη αναρτηθεί για διαβούλευση και σχολιασμό στην πλατφόρμα διαλόγου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής digitalsociety.gr, με στόχο τον διαρκή εμπλουτισμό και την επικαιροποίησή του. Ο στόχος είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο και δυναμικό εργαλείο για μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ψηφιακή μετάβαση της κοινωνίας και την ενίσχυση της δημοκρατίας και των θεσμών.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood