Συνάντηση γνωριμίας του Σωματείου “Ίκελος” με τον Κίμωνα Λεχούδη

Στελέχη του Σωματείου «Ίκελος», που στηρίζει τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στο Θρυλόριο, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συνάντηση γνωριμίας με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας του Δήμου Κομοτηνής, Κίμωνα Λεχούδη, στο Γραφείο Δημάρχου Κομοτηνής.
ΙΚΕΛΟΣ

Συγκεκριμένα, η κοινωνική λειτουργός του φορέα, Αγγελική Τσιώλη, και η κοινωνιολόγος, Βάσια Κιορπέογλου, συζήτησαν με τον κ. Λεχούδη για τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες του Οικοτροφείου. Ανέφεραν ακόμη, ότι τόσο οι ίδιες όσο και ο επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας, ψυχίατρος, Γκάρο Εσαγιάν, έχουν την πρόθεση συνεργασίας με τον Δήμο Κομοτηνής προκειμένου να γίνουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού γύρω από την υποστήριξη και τη θεραπεία ατόμων με ψυχικές διαταραχές.

Ο Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Ο Δήμος Κομοτηνής δείχνει ευαισθησία στα ζητήματα της υγείας, σωματικής και ψυχικής. Η πανδημία για ευνόητους λόγους έστρεψε το ενδιαφέρον μας σε θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά είναι καιρός να δούμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας, ειδικά μετά τα ζητήματα εγκλεισμού που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να υποκαταστήσουμε την πολιτεία στη φροντίδα των ασθενών και την πρόληψη των ψυχικών ασθενειών, μπορούμε όμως να σταθούμε αρωγοί μαζί με φορείς όπως ο «Ίκελος» στην προσπάθεια να ανοίξει η κοινωνία ένα παράθυρο σε όσους νοσούν ψυχικά αλλά και στις οικογένειές τους, μέσα από την ενημέρωση».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood