Πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, με τη δεξίωση που του παρέθεσαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε με 22 εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων παρουσιάζοντάς τους τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχει προωθήσει η κυβέρνηση της Ελλάδος, τις μειώσεις φόρων που πραγματοποιεί και το σχέδιο για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των μεγάλων επενδυτικών projects.

O κ. Μητσοτάκης απάντησε σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσαν οι υποψήφιοι επενδυτές και σχετίζονταν με το επενδυτικό τους ενδιαφέρον σε τομείς όπως η ενέργεια (συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών), οι υποδομές (συμπεριλαμβανομένων των λιμανιών), ο τουρισμός, η αγορά κινητών (real estate), το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι νέες τεχνολογίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι επενδυτές τόνισαν τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, της προβλεψιμότητας σχετικά με το φορολογικό περιβάλλον, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα στελέχη τους, καθώς και της ταχύτητας στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Στη συνάντηση τον Πρωθυπουργό πλαισίωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, και ο οικονομικός σύμβουλός του Αλέξης Πατέλης.

Εξάλλου, κατά τη συνεργασία που είχε με τους Μάικ Πένς και Μάικ Πομπέο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία σημειώνοντας πως “οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας καθώς υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και εστιάζει στην οικονομική ανάπτυξη για την ευημερία όλων των Ελλήνων”.