Σειρά σημαντικών επαφών και συναντήσεων είχε στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και υποψήφιος Βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης.

stathis giannakidis portraitΑρχικά επισκέφθηκε τους χώρους του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης καθώς και της 1ης ΤΟΜΥ, όπου τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος και ο Υποδιοικητής Μουμίνογλου Μπιρόλ. Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο Στάθης Γιαννακίδης δήλωσε: “Βρεθήκαμε στην 1η ΤΟΜΥ Ξάνθης και συναντήσαμε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς που εξυπηρετούνται σε μια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Μια από αυτές που υπόσχεται να καταργήσει η Νέα Δημοκρατία. Ήδη έχουν γίνει 2,500 εγγραφές ασθενών και πλέον συνεχίζονται για τη 2η δομή ΤΟΜΥ που ξεκινά να λειτουργεί στο συνοικισμό της Κυψέλης. Είδαμε επίσης μια ανακαινισμένη μονάδα του ΚΕΦΙΑΠ με ειδική πισίνα για Άτομα με Αναπηρίες ενώ έχουν ήδη δεσμευτεί 4 νέες θέσεις προσωπικού για να παρέχει όλες τις δυνατές υπηρεσίες.  Η Διοίκηση έχει φροντίσει πέρα από την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και των υποδομών που έχουμε διαπιστώσει κατ’ επανάληψη, να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες και σε αυτές τις δύο δομές. Παράλληλα συζητήσαμε το μοναδικό πρόβλημα που εμποδίζει την επίλυση σοβαρών ζητημάτων, αυτό της ιατρικής στελέχωσης. Το μεγάλο πρόβλημα της δημόσιας υγείας δημιουργήθηκε κατά τα χρόνια της κατεδάφισης της υγείας, όταν έφυγαν χιλιάδες γιατροί στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να διαθέτουμε πόρους και θέσεις  και να μην εκδηλώνεται ενδιαφέρον για προσλήψεις, όπως συμβαίνει σε αρκετές ειδικότητες, για τις οποίες υπάρχουν προκηρύξεις του Νοσοκομείου.” 

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννακίδης επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Ξάνθης και συνάντησε τον Πρωτοσύγκελο, Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Γκουτζίνη. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια επαφών που έχουν γίνει στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με αντικείμενο μια σειρά από έργα σε κτίρια της Μητρόπολης, για τα οποία το Υπουργείο έχει αναλάβει να καθοδηγήσει τη Μητρόπολη για την τελική τους χρηματοδότηση και υλοποίηση.

Κατόπιν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισκέφθηκε τον  Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Ξάνθης σε συνέχεια επαφών που έχουν προηγηθεί με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων για σειρά υπηρεσιακών ζητημάτων που στην πλειονότητά τους έχουν επιλυθεί.

Ο Υφυπουργός και Υποψήφιος Βουλευτής, αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: “Συναντήσαμε μια εντυπωσιακή συμμετοχή και ενδιαφέρον από τους υπαλλήλους της ΠΕ Ξάνθης και αυτό μας χαροποιεί. Θελήσαμε να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στα μείζονα ζητήματα της περιοχής της ΑΜΘ και της Ξάνθης αλλά και τον εθνικό μας προσανατολισμό και στρατηγική, ολοκληρώνοντας τη θητεία μας τόσο συνολικά ως κυβέρνηση όσο και στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Κάναμε τον απολογισμό μας σε όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν, αναλύσαμε τους δικούς μας στόχους και προοπτικές και απαντήσαμε στα ερωτήματα και τις ανησυχίες των υπαλλήλων, τόσο σε θέματα υπηρεσιακά και θεσμικά όσο και σε θέματα αναπτυξιακά. Φύγαμε πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο της συζήτησης και το γεγονός ότι διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και διάθεση, μακριά από την προεκλογική αντιπαράθεση των ημερών αλλά με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας. Άλλωστε το προσωπικό της ΠΕ Ξάνθης στελεχώνει πολύ κρίσιμες υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης και για αυτό στηρίζουμε και εγγυόμαστε ανεπιφύλακτα την αναλογία 1 προς 1 σε αποχωρήσεις και προσλήψεις στο Δημόσιο, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις”

Επίσης ο κ. Γιαννακίδης επισκέφθηκε τους οικισμούς Ζυγού, Φελώνης, Πηγαδίων, Λευκόπετρας, Κουτσού, Πολυσίτου, Σελίνου.