Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε με τον Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Ταξίαρχο κ. ΒΛΑΧΟ Κωνσταντίνο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση επί των
κυριότερων θεμάτων που απασχολούν την Περιφέρεια και ειδικότερα την Σχολή Αστυφυλάκων. Παρών στην συνάντηση ήταν ο Διοικητής του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής Α/Δ ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ Πέτρος ο οποίος είναι και Αντιπρόσωπος της Ένωσης στην ΠΟΑΞΙΑ.
Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον νέο Διευθυντή της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΖΙΩΓΑ Γεώργιο ο οποίος είναι και Αντιπρόσωπος της Ένωσης στην ΠΟΑΞΙΑ. Η αντιπροσωπεία του ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική θητεία και έγινε συζήτηση για θέματα αστυνομικής φύσεως που αφορούν την περιοχή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό.
Ακολούθως, η αντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. ΓΚΑΡΑΝΗ Ιωάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ροδόπης κ. ΤΑΠΑΤΖΑ Εμμανουήλ, τους οποίους ενημέρωσε για ζητήματα
που απασχολούν την τρέχουσα περίοδο το συνδικάτο της σε θεσμικό, οικονομικό και ασφαλιστικό επίπεδο, καθώς και για τα ειδικότερα ζητήματα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με έμφαση στην Π.Ε.Ροδόπης.
Άπαντες οι ανωτέρω θεσμικοί φορείς από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, εξαίροντας ταυτόχρονα το έργο των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και δεσμεύτηκαν για την από μέρους τους προώθηση ζητημάτων που τους τέθηκαν από την αντιπροσωπεία της Ένωσης, μέσω του θεσμικού τους ρόλου.
Γίνεται μνεία ότι ο Πρόεδρος της Ένωσης επέδωσε στους ανωτέρω τρεις θεσμικούς παράγοντες της
Ροδόπης τιμητικές πλακέτες με το έμβλημα της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ροδόπης κ. ΤΑΠΑΤΖΑΣ Εμμανουήλ επέδωσε στον Πρόεδρο της
‘Ενωσης τιμητική πλακέτα, η οποια απεικονίζει την μυθική βασίλισσα της Θράκης Ροδόπη.