Συναγερμός έχει σημάνει στο Σουφλί, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το evros-news, υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού σε συνοριοφύλακα που υπηρετεί στο τοπικό τμήμα Συνοριακής Φύλαξης.
Ο συνοριακός φρουρός έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19, ενώ έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του αλλά και η συνεργασία των τοπικών αρχών με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα στις τάξεις των συνοριοφυλάκων, και όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του σωματείου τους, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, “ήταν θέμα χρόνου, εδώ και καιρό έχουμε χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου, ας δουν και οι ανώτεροί μας τις διαταγές για τις σταθερές περιπολίες και όχι μόνο. Περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση και ευαισθησία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας”. 
Ακόμη, τονίζει πως “πρέπει άμεσα να ληφθούν δείγματα” από όσους ήρθαν σε επαφή με τον συνάδελφό του, και του εύχεται “περαστικά, γρήγορη ανάρρωση και σύντομα κοντά μας”.