Συμβαίνει τώρα: Η θέση της ΕΛΜΕ Ροδόπης για τις καταλήψεις

"Δίκαια τα αιτήματα των μαθητών".
ελμε
Εν όψει των σχολικών καταλήψεων η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
“Η ΕΛΜΕ Ροδόπης εδώ και πολύ καιρό έχει θέσει στον πυρήνα της πρότασης της την ανάγκη για ένα σχολείο με διευρυμένο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό ρόλο. Προτείνουμε μια νέα αντίληψη για το σχολείο του αύριο με την ενίσχυση του ρόλου του, που θα ενδυναμώσει τη σχέση του με την κοινωνία αλλά και θα αποτελέσει τη διέξοδο με τρόπο ουσιαστικό και δημιουργικό στις προοπτικές επαγγελματικής ενασχόλησης του κόσμου της εκπαίδευσης. Αυτός ο μετασχηματισμός του σχολείου, δεν μπορεί, παρά να στηρίζεται σε μια νέα θεώρηση διεύρυνσης της λειτουργίας του σχολείου με όρους σεβασμού στο δικαίωμα στην εργασία αλλά και στις συνθήκες εργασίας και ζωής με πρόσημο και σημείο αναφοράς τον άνθρωπο. Η δημιουργία νέων πεδίων δράσης και αναφοράς για το σχολείο είναι η επιλογή για να διασφαλίσουμε την ενίσχυση του ρόλου του αλλά και να ξαναδώσουμε φως, προοπτική και όραμα στους ανθρώπους της εκπαίδευσης και σε όσες και όσους έχουν το όνειρο να αποτελέσουν κομμάτι της. Τρίτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων και τα προβλήματα αναφορικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων παραμένουν άλυτα: συνωστισμός ακόμα και 27 μαθητών στις σχολικές αίθουσες, που συχνά είναι μικρές και ελλιπώς αεριζόμενες, ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας, ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, αδυναμία τήρησης των μέτρων ασφάλειας λόγω κτηριακών προβλημάτων. Και ενώ τα σχολεία λειτουργούν μόνο 14 ημέρες, ήδη τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι πλέον καθημερινά και διαρκώς αυξάνονται τα σχολεία ή τμήματα των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία (165 έως σήμερα). Ωστόσο, καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής για μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα και  για δωρεάν τεστ στα μέλη της σχολικής κοινότητας. Αποτέλεσμα όλων αυτών των πολιτικών είναι και οι καταλήψεις στα σχολεία που παρατηρούνται (700 μέχρι σήμερα).
Η ΕΛΜΕ Ροδόπης θεωρεί ως τα πλέον επίκαιρα και δίκαια τα αιτήματα των μαθητών για:
  • Τμήματα με έως 15 μαθητές.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών.
  • Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.
Παράλληλα επισημαίνει ότι οι μορφές αγώνα θα πρέπει να είναι εκείνες που συσπειρώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) και που επικροτούνται από την ευρύτερη κοινωνία.
Σήμερα οι καταλήψεις διχάζουν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποδοκιμάζονται από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και εν τέλει δίνουν λαβή στην Κυβέρνηση να αμαυρώσει τα  δίκαια αιτήματα των μαθητών μας.
Καλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε συστράτευση κοινού αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η πανδημία ανέδειξε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα χρόνια προβλήματα των κτηριακών υποδομών και της υποστελέχωσης των σχολείων. Ας γίνει λοιπόν η αφορμή για ένα νέο ποιοτικό άλμα, για ένα νέο ξεκίνημα”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood