“Σύμπραξη Προοπτικής”: Ποιος ο λόγος που δεν επαναλειτουργεί η Δημοτική Κατασκήνωση Πανδρόσου;

Τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής εγκαλεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης "Σύμπραξη Προοπτικής", για τη μη δημοπράτηση και μη (επανα)λειτουργία της Κατασκήνωσης Πανδρόσου.
κατασκηνώσεις

Τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής εγκαλεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης “Σύμπραξη Προοπτικής”, για τη μη δημοπράτηση και μη (επανα)λειτουργία της Κατασκήνωσης Πανδρόσου.

Η παράταξη κάνει λόγο για “εγκαταλελειμμένες και αναξιοποίητες κατασκηνώσεις επί δωδεκαετία” και για “εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαφυγόντα έσοδα”, και απευθύνει το ερώτημα: “Ποιος ευθύνεται για τα χαμένα έσοδα και τη φθορά στην περιουσία των δημοτών;”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της “Σύμπραξης Προοπτικής”:

“Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαφυγόντα έσοδα του Δήμου Κομοτηνής, από τις εγκαταλελειμμένες κατασκηνώσεις της Πανδρόσου.

Δώδεκα χρόνια πέρασαν με εγκαταλελειμμένες και αναξιοποίητες τις κατασκηνώσεις του Δήμου Κομοτηνής..

Ποιος ευθύνεται για τα χαμένα έσοδα και την φθορά στην περιουσία των δημοτών;

Πολλές φορές έχει τεθεί ως ερώτημα το θέμα της εγκατάλειψης των Δημοτικών κατασκηνώσεων της Πανδρόσου στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, χωρίς να δοθεί, φυσικά, συγκεκριμένη απάντηση, πόσο μάλλον να δρομολογηθεί και η επαναλειτουργία τους.

Ποιος είναι ο λόγος που δεν επαναλειτουργεί η Δημοτική Κατασκήνωση της Πανδρόσου και δεν δημοπρατείται;

Είναι ένα ζήτημα που αφορά άμεσα, και απασχολεί τους πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας και η Διοίκηση του Δήμου πρέπει επιτέλους να δώσει ορισμένες απαντήσεις.

Από κοινωνική διάσταση, η δημοτική κατασκήνωση της Πανδρόσου συνδύαζε επί σειρά ετών και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, και έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών. Έχει όμως μια δωδεκαετία, κατά την οποία οι δημότες, στερούνται της ευκαιρίας οικονομικών, ολιγοήμερων διακοπών για τα παιδιά τους, με ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Ακόμη και στην περίπτωση της δημοπράτησης, θα μπορούσε να προβλεφθεί συγκεκριμένος όρος ώστε να εξυπηρετούνται παιδιά και μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Ας μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι  πρόκειται για ακίνητη περιουσία του Δήμου, η οποία έχει υποστεί πολλές φθορές και καθημερινά καταστρέφεται. Τα διαφυγόντα έσοδα του Δήμου από την εν δυνάμει δημοπράτηση του χώρου και την ανάθεση του σε ιδιώτη είναι εξαιρετικά σημαντικά, και τα διαφυγόντα κέρδη, για 12 χρόνια, τεράστια.

Η διοίκηση του Δήμου, πρέπει άμεσα να προβεί στη δημοπράτησή τους όπως πολλές φορές δήλωσε.

Επιπλέον, όπως έχουμε ενημερωθεί όλος ο εξοπλισμός έχει καταστραφεί, υπάρχουν μεγάλες φθορές, και οι ζημιές αυτές σε συνδυασμό με τα διαφυγόντα έσοδα συνθέτουν απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Κομοτηνής.

Ποιος «θα πληρώσει τον λογαριασμό» της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του Δήμου κ. Γκαράνη; Οι δημότες;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood