Συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε Ελληνο-Ισπανο-Βουλγαρικό Erasmus

Συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε Ελληνο-Ισπανο-Βουλγαρικό Erasmus.
307013571_614534366835641_8152675197407230942_n (1)

Στις 15 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπευτική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής, αποτελούμενη από δύο καθηγήτριες, έφτασε στην πόλη Veligrad της Βουλγαρίας προκειμένου να συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ KΑ2, Project «BREAK 4 ALL. BREAK 2 U. JOIN US. Break time , Inclusion time , Let’s join us».

Στις 16 Σεπτεμβρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση στο σχολείο «Κύριλλος και Μεθόδιος», στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες καθηγητών και από τις τρεις χώρες-μέλη της συγκεκριμένης σύμπραξης – Ισπανία, Βουλγαρία, Ελλάδα. Προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και στη συνέχεια συνάντηση εργασίας προκειμένου να προγραμματιστούν οι δράσεις καθώς και οι μετακινήσεις των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα καθηγητών και μαθητών. Αποφασίστηκε  η δημιουργία του λογότυπου του προγράμματος από τους μαθητές καθώς και η συστηματική ανταλλαγή εμπειριών όλων των μελών από την εφαρμογή των παιχνιδιών στη διάρκεια των διαλειμμάτων. Οργανώθηκε επίσης κοινή θεματολογία δράσεων ώστε να είναι δυνατή η ευκολότερη σύγκριση των αποτελεσμάτων στην ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στις 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ολοήμερη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας όπου έγινε ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση στον Καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νιέφσκι που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, στη βασιλική της Αγίας Σοφίας, στη λεωφόρο Βίτοσκα, στο Ιστορικό Μουσείο της Σόφιας, βουλγαρικού αρχιτεκτονικού ρυθμού, στον ναό του Αγίου Νικολάου που ακολουθεί τη ρωσική τεχνοτροπία, στη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, από τα παλαιότερα αξιοθέατα της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν και την αλλαγή της προεδρικής φρουράς μπροστά στο εθνικό Κοινοβούλιο και στα απομεινάρια της Αρχαίας ρωμαϊκής πόλης Σέρδικα στο μετρό της πόλης που έχουν διατηρηθεί σε αξιοθαύμαστο βαθμό.

Στις 18 Σεπτεμβρίου οι αντιπροσωπείες αναχώρησαν για να ολοκληρώσουν την προπαρασκευαστική συνάντησή τους στην Ελλάδα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έφτασαν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης για να περιηγηθούν στα δρομάκια της και να γνωρίσουν την ιστορία της, έχοντας ως τελικό προορισμό τον Φάρο της πόλης. Το ίδιο βράδυ οι αντιπροσωπείες της Ισπανίας και Βουλγαρίας κατέλυσαν στην Κομοτηνή.

Συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε Ελληνο-Ισπανο-Βουλγαρικό Erasmus

Στις 19 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν το 4ο Γυμνάσιο της πόλης. Εκεί τους υποδέχτηκε η Διεύθυνση του σχολείου. Έγινε σύντομη παρουσίαση των χώρων του καθώς και μία τελετή υποδοχής με μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν η καθηγήτρια μουσικής με τη συνοδεία καθηγητών και μαθητών της χορωδίας του σχολείου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην πόλη από εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στις αντιπροσωπείες να γνωριστούν και να θέσουν τις βάσεις μιας εποικοδομητικής μελλοντικής συνεργασίας.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood