Συμμετοχή της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης ΑΜ-Θ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ND&SB

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετείχε στο Ιάσιο της Ρουμανίας, στην εναρκτήρια συνάντηση του Σχεδίου ERASMUS+ με τίτλο “Η Νευροαπόκλιση και ο κίνδυνος του σχολικού εκφοβισμού - NB&SB“.
Screenshot_1573

Συντονιστής του σχεδίου είναι η Suntem Diferiți pentru Copii Diferiți (Ρουμανία), με εταίρους τη Progetto Crescere Società Cooperativa Sociale (Ιταλία) και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας-Θράκης (Ελλάδα) και η διάρκεια του είναι από 1/11/2023 έως 31/10/2025.

Το σχέδιο ND&SB στοχεύει στην ενίσχυση των γνώσεων και ικανοτήτων των γονέων, τόσο νευρο-τυπικών όσο και νευρο-άτυπων παιδιών, σε θέματα πρόληψης εκφοβισμού, και στην προώθηση ενός σχολικού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς.

Ειδικότερα, σκοπός του σχεδίου είναι η ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών των γονέων, η δημιουργία κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και η επιμόρφωσή τους για αποσαφήνιση πτυχών του σχολικού εκφοβισμού, των επιπτώσεων του στην ευημερία των παιδιών και την πρόληψή του.

Επιπλέον, το σχέδιο στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και προσωπικού του σχολείου, ενθαρρύνοντας ισχυρές συνεργασίες, την ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής των γονέων σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών τους και στην ανάληψη καθοριστικού ρόλου στην πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood