Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφθηκε τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με δημάρχους του νομού Ροδόπης τον οποίο είχε ξεκινήσει συναντώντας τον δήμαρχο Ιάσμου Μουμίν Οντέρ.

Η συνάντηση με τον κ. Χαριτόπουλο έγινε στο δημαρχείο των Σαπών, παρόντος και του Χρήστου Αυγερίδη, συντονιστή της τοπικής οργάνωσης Σαπών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε με θερμά λόγια τον βουλευτή, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του έναν “φίλο της περιοχής”. 
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, με το θέμα του χρυσού να κυριαρχεί.
Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή του και δήλωσε: “Με τον δήμαρχο μας συνδέουν κοινοί αγώνες για ένα κρίσιμο θέμα που απασχολεί την περιοχή. Γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε μια υποβαθμισμένη περιοχή με σοβαρότατα προβλήματα, με εκτεταμένες ζώνες φτώχειας, με την πιο υψηλή ανεργία από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, και με τη μετανάστευση να έχει γιγαντωθεί. Άκουσα με πολύ προσοχή τα πιο ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και συνδέονται κυρίως με την ολοκλήρωση των υποδομών που λείπουν και με την αξιοποίηση σημαντικών δυνατοτήτων του τόπου. Όλα τα έθεσε με έμφαση στη συζήτηση μας ο δήμαρχος. Δεν σας κρύβω ότι κανείς δεν νιώθει ικανοποιημένος, παρ’ ότι έγιναν κάποια πράγματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την κατάσταση στην περιοχή, γιατί το μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι οι ανάγκες των πολιτών, οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία”.
Εξάλλου για όλους τους παραπάνω λόγους ο βουλευτής επιδίωξε τη συνάντηση με τον δήμαρχο, όπου υπήρξε συμφωνία ότι το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη που άνοιξε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕθ θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στην περιοχή. 
Καταληκτικά ο κ. Χαρίτου ευρισκόμενος στην περιοχή ενδιαφέροντος των μεταλλευτικών εταιρειών, απεύθυνε κάλεσμα ενότητας: Χρειάζεται όλοι οι κοινωνικοί, παραγωγικοί φορείς, όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτήν την περιοχή, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να ζητήσουμε να διακοπούν τώρα οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με την Eldorado για τις εξορύξεις χρυσού. Αυτό είναι καθολικό αίτημα και χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας, και θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να  σταματήσουν οι αρνητικές εξελίξεις για την περιοχή και να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα άλλο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για τον τόπο, αξιοποιώντας όλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει”.