Συμμαχία Χαρίτου-Βενζινοπωλών διεκδικώντας ειδικό καθεστώς καυσίμων στη Ροδόπη

Μείωση κατανάλωσης κατά 42% σημειώνεται στην αγορά καυσίμων της Ροδόπης, όταν πανελλαδικά διαμορφώνεται στο 12%.
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου βενζινοπώλες Ροδόπης

Με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, και συζήτησε μαζί τους το σοβαρό πρόβλημα της “αιμορραγίας” συναλλάγματος σε αγορές γειτονικών χωρών η οποία πλήττει συνολικά την τοπική οικονομία και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Χαρίτου άκουσε με προσοχή όσα του μετέφεραν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών για τις αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο των καυσίμων, όπου με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την εκτίναξη των τιμών ενέργειας η μείωση της αγοράς καυσίμων στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ανήλθε στο 42%, όταν πανελλαδικά διαμορφώθηκε στο 12%.

Ακόμη, ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το σωματείο των βενζινοπωλών προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία διεκδικώντας λύσεις στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. 

Ο Βουλευτής σημείωσε ότι “σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση πλήττει τα εισοδήματα και την επιχειρηματικότητα, η διαρροή οικονομικών πόρων εκτός της τοπικής αγοράς δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα που πράγματι πλήττουν τον κλάδο καυσίμων και την οικονομία της Ροδόπης”, και υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στη Βουλή διεκδικώντας ειδικό καθεστώς καυσίμων για τη Ροδόπη ως πιλοτική λύση, στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/96/ΕΚ που προβλέπει τέτοιες δυνατότητες, όμως, όπως πρόσθεσε, “δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης να αντιμετωπιστεί το υπαρκτό αυτό πρόβλημα της περιοχής” – θυμηθείτε εδώ, εδώ και εδώ.

Ο κ. Χαρίτου ευχαρίστησε τους βενζινοπώλες για την ενημέρωση και τη γόνιμη συζήτηση, και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει κοινοβουλευτικά στο μείζον αυτό θέμα ενώ εξέφρασε την ετοιμότητά του να ανταποκριθεί σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναληφθεί από την πλευρά τους.

Διαβάστε ακόμη:

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood