Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, όπου κι αν είμαστε, αφιερώνουμε τρία λεπτά από τον χρόνο μας στο περιβάλλον. Είτε ατομικά είτε με την αγαπημένη μας ομάδα. 
Η ιδέα γεννήθηκε μέσα στην καραντίνα. Όλο το καλοκαίρι, εθελοντές από διάφορα μέρη της Ελλάδας συμμετείχαν στο Green Challenge του καλοκαιριού, αφιερώνοντας τρία λεπτά τη φορά για να ομορφύνουν τον χώρο γύρω τους.
Το  χρονόμετρό τους ξεπερνάει πλέον τον αρχικό στόχο των 2.020 λεπτών, και μετράει πάνω από 3.000 λεπτά αγάπης για το περιβάλλον με ατομικές δράσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.
Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού: Το Green Challenge εν όψει μιας μεγάλης, παγκόσμιας δράσης
Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο, ένα μεγάλο πράσινο κύμα εθελοντισμού σαρώνει τον πλανήτη. Μία ημέρα που εκατομμύρια εθελοντές από 180 χώρες φροντίζουν το περιβάλλον τους, σε μια δράση που ξεκινά από τη Νέα Ζηλανδία και ολοκληρώνεται 36 ώρες αργότερα στη Χαβάη. Πρόκειται φυσικά για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού.
Τι σημαίνει στην πράξη “φροντίζω το περιβάλλον”;
Για παράδειγμα, μαζεύουμε τα σκουπίδια στην παραλία που βγήκαμε για περπάτημα ή κολύμπι, ποτίζουμε τα δεντράκια που διψούν στο βουνό, διατηρούμε καθαρό το πάρκο της γειτονιάς μας, προσφέρουμε τροφή και νερό σε ένα αδέσποτο ζώο, φυτεύουμε ένα δέντρο ή βάζουμε μία όμορφη, πράσινη πινελιά σ’ έναν αγαπημένο χώρο.
Κι αμέσως μετά, μοιραζόμαστε τη στιγμή με όλη την οικογένεια του Let’s do it Greece, ανεβάζοντας τη σχετική φωτογραφία στο www.letsdoitgreece.org.
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, όπου κι αν είμαστε, τρία λεπτά αρκούν για να κάνουμε τη διαφορά, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας.
Μπορεί να μην είμαστε κοντά αυτή τη φορά, αλλά είμαστε ΜΑΖΙ. Και μαζί, θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

60106126 green challenge 1