Ήταν Μάιος του 2011, όταν στο Νέο Σιδηροχώρι Κομοτηνής διοργανωνόταν η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία, μια δράση που έμελλε να εξελιχθεί χωρίς κόπο, αλλά αντιθέτως με πηγαία προθυμία από τα μέλη και τους φίλους του, σε ένα καθιερωμένο ραντεβού ανθρωπιάς, δύο φορές τον χρόνο – μία την άνοιξη και μία το φθινόπωρο – που μέχρι σήμερα έχει αποφέρει  τη συγκέντρωση τουλάχιστον οκτακοσίων μονάδων αίματος.
Έτσι, και πάντα σε συνεργασία με το πρωτοπόρο σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και τη σύμπραξη του τμήματος αιμοδοσίας του «Σισμανόγλειου» νοσοκομείου Κομοτηνής, έφτασε η ώρα για τη 19η αιμοδοσία η οποία θα πραγματοποιηθεί ως είθισται στον χώρο του Συλλόγου, την Κυριακή 31 Μαΐου από τις 9 το πρωί ως τη 1:30 το μεσημέρι.
Εξυπακούεται οτι εν όψει των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα: τήρηση αποστάσεων και χρήση γαντιών, μασκών και αντισηπτικών.
Εξάλλου, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, παρατηρείται μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα μας, γεγονός που καθιστά την εθελοντική αιμοδοσία επιτακτική ανάγκη!
«Η  προσφορά  αίματος  είναι  προσφορά  ζωής, αγάπης, και ελπίδας στους πάσχοντες συνανθρώπους  μας», επισημαίνουν οι πρωτεργάτες της δράσης, κ. Εύα Τσουρπουδή και κ. Κυριάκος Κυριαζής, και προσκαλούν «όλους τους συμπολίτες μας να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους προσφέροντας αίμα για τους έχοντες ανάγκη, ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχει μεγάλη ανάγκη».
a23d7ee2 protergates aimodosias
Οι πρωτεργάτες της δράσης, κ. Εύα Τσουρπουδή και κ. Κυριάκος Κυριαζής.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΟΚ 2 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΟΚ 1 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΟΚ 3