Σε μία σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης προχώρησε η οικογένεια του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, συμβάλλοντας στη θωράκιση και ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας.
Η οικογένεια Κεφαλογιάννη, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκουν τα ξενοδοχεία Apollonia BeachSanta Marina Beach και Sitia Beach (Cyan group of hotels), σε συνεννόηση με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπουρμπουδάκη και με τη σχετική έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, προσέφερε ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα για τις ανάγκες του “Βενιζέλειου” Νοσοκομείου Ηρακλείου, δύο μόνιτορ για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), και ενός έγχρωμου απινιδωτή για τις ανάγκες της Αποκεντρωμένης Μονάδας Σητείας του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου.
Ο Πρόεδρος Μιχάλης Κεφαλογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Μανώλης Μανούσος, εκ μέρους του Δ.Σ. της εταιρείας στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκουν τα ξενοδοχεία, δήλωσαν: “Η ΕΤΞΕΚ Α.Ε., στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης ένιωσε την υποχρέωση να κινητοποιηθεί συμβάλλοντας στον αγώνα όλων όσων έμπρακτα αγωνίζονται σήμερα για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Ο ιατρικός εξοπλισμός τον οποίο χορηγούμε, αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης του έργου των υγειονομικών υπαλλήλων, της προσπάθειας που καταβάλλεται από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας, και του δικαιώματος κάθε πολίτη, σε ποιοτικές, δημόσιες παροχές υγείας”.
Από την πλευρά της η κ. Μπουρμπουδάκη, καταθέτοντας τις ευχαριστίες της προς τη δωρήτρια εταιρεία και τους ανθρώπους της, δήλωσε ότι “η χορηγία αυτή αποτελεί αξιέπαινη στάση ευθύνης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία αγκαλιάζει τη συλλογική προσπάθεια θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η Κρήτη πρέπει να είναι περήφανη για τους επιχειρηματίες της και το πνεύμα προσφοράς που τους διέπει. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, γιατί όλοι μαζί μπορούμε”.