Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο προς τα τουριστικά σημεία της Ροδόπης

Κύριοι στόχοι των τεχνικών παρεμβάσεων είναι η αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε κόμβους που εξυπηρετούν υψηλό φόρτο τοπικής και υπερτοπικής κυκλοφορίας, προς περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος της Περιφερειακής Ενότητας.
ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ (3)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης», συνολικού κόστους 1.098.583 €. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Κύριοι στόχοι των τεχνικών παρεμβάσεων είναι η αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε κόμβους που εξυπηρετούν υψηλό φόρτο τοπικής και υπερτοπικής κυκλοφορίας, προς περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, οι εργασίες περιλαμβάνουν οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση (διαγράμμιση και τοποθέτηση πινακίδων), αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, και εφαρμογή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης στις θέσεις:

• κόμβο Υφαντών (δυτική έξοδο πόλης Κομοτηνής) έως πριν τον κόμβο Σχολής Αστυνομίας επί της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – όρια Ν. Ξάνθης.
• μετά τον κόμβο της Σχολής Αστυνομίας έως κόμβο Αιγείρου επί της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – όρια Ν. Ξάνθης.
• τμήμα Επαρχιακής οδού διερχόμενης του οικισμού Πόρπης, και κόμβο Μέσης – Γλυφάδας επί της επαρχιακής οδού Μέσης – Παγουρίων.
• σύνολο των κόμβων επί της επαρχιακής οδού Κομοτηνής – Ξυλαγανής – Παραλίας Μαρώνειας μέσω Μαρώνειας, με έναρξη τον οικισμό Κοσμίου.

Ήδη ολοκληρώθηκε η εκτέλεση των προβλεπόμενων εργασιών στους κόμβους Γλυφάδας και Μαρώνειας, σε οδό που διέρχεται του οικισμού της Πόρπης και στην είσοδο της Ξυλαγανής, ενώ έως τα μέσα του καλοκαιριού πρόκειται να ολοκληρωθούν οι ασφαλτικές εργασίες στο σύνολο των παραπάνω τμημάτων.

Στην παρούσα φάση εξελίσσεται η τοποθέτηση στηθαίων μήκους 5.000 μέτρων. Έως τις αρχές του προσεχούς Ιουνίου πρόκειται να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση και τοποθέτηση πινακίδων στα προβλεπόμενα σημεία.

«Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις ευρείας έκτασης στο οδικό περιβάλλον της Ροδόπης. Απαραίτητες για την ασφάλεια των οδηγών και τη λειτουργικότητα της κίνησης που κατευθύνεται προς τα τουριστικά σημεία της περιοχής μας. Με έργα όπως το συγκεκριμένο, που είναι στο στάδιο της εκτέλεσης, όπως και νέα που πρόκειται να ξεκινήσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα, επιχειρούμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα των οδικών μας υποδομών», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood