Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης καλεί τους φοιτητές “σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υπεράσπιση του ασύλου”, με Ψήφισμά του το οποίο έχει ως εξής:

“Καλούμε και τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους με κάθε τρόπο να βάλουν φρένο στα σχέδια κατάργησης του ασύλου, που με τις απειλές Μητσοτάκη και τις δηλώσεις άλλων πανεπιστημιακών παραγόντων, οξύνονται για μια ακόμη φορά.

Θα μας βρουν μπροστά τους!

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να μη τσιμπήσει στα προκλητικά προσχήματα περί «ασύλου της ανομίας και της εγκληματικότητας»! Το άσυλο προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμα μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε συλλογικά και να οργανώνουμε τον αγώνα μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή! Ποτέ δεν ήταν δεδομένο. Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους!

Για αυτό και θέλουν να χτυπήσουν το άσυλο! ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, για να μπορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να κάνουν ανενόχλητοι τις μπίζνες για τα κέρδη τους στις πλάτες των φοιτητών, για να εφαρμόζεται χωρίς εμπόδια η πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας και στην Ανώτατη Εκπαίδευση!

Καταδικάζουμε τις δηλώσεις της ΝΔ περί κατάργησης του ασύλου. Στέλνουμε το μήνυμα ότι σε κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρουν μπροστά τους! Η τρομοκρατία, η ποινικοποίηση των αγώνων μας και η καταστολή δε θα περάσουν!

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, την ένταση της καταστολής και το χτύπημα των αγώνων μας όχι μόνο συκοφάντησε το άσυλο αλλά και άνοιξε το δρόμο για την κατάργησή του στην πράξη! Έδωσε το ελεύθερο στη ΝΔ να μιλάει με θράσος για την κατάργηση του ασύλου, ως κάτι φυσιολογικό.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενωμένοι χτυπάνε τους αγώνες μας, σαρώνουν τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!

Ενωμένοι θα δώσουμε την απάντησή μας!

Καλούμε τους φοιτητές να ισχυροποιήσουν τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση, να δυναμώσει η συζήτηση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών, να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης σε κάθε ίδρυμα και τμήμα! Να κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση! Να μπλοκάρουμε την κατάργηση του ασύλου»!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων για την υπεράσπιση του ασύλου στα Προπύλαια, την Τρίτη 23 Ιούλη στις 19.30″.