Ενδιαφέρον και προβληματισμό εκφράζουν οι εργαζόμενοι του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής μέσω του αντιπροέδρου του συλλόγου τους κ. Αλέξανδρου Σπανού, ενόψει της αναμονής του νέου Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.

“Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η επιλογή των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία της χώρας, και οι εργαζόμενοι σε αυτά βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων…”, σημειώνει ο κ. Σπανός, και προσθέτει:

  • “Διοικητοκεντρικά το νοσοκομεία στην Ελλάδα-Ακέφαλο το “Σισμανόγλειο” Κομοτηνής”

“Δυστυχώς ή ευτυχώς τα νοσοκομεία στην Ελλάδα είναι Διοικητοκεντρικά. Στο πρόσωπο του Διοικητή αρχίζουν και τελειώνουν πλήθος Διοικητικών και Οικονομικών εργασιών. Εδώ και δύο μήνες το νοσοκομείο μας παραμένει ακέφαλο ένεκα του ότι ο προηγούμενος Διοικητής δεν εξέφρασε επιθυμία να ανανεώσει τη θητεία του, και έτσι σειρά σημαντικών θεμάτων περιμένουν να προχωρήσουν υπό τις κατευθύνσεις της νέας Διοίκησης”.

  • “Προβληματισμός για τις Προκηρύξεις και τις επιλογές”

“Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Υγείας έχει αποκαλύψει τις βουλές του σχετικά με τις νέες Διοικήσεις στο ΕΣΥ, και τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά, λόγω του ότι με προβληματισμό παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες ημέρες την έκδοση των Προκηρύξεων πρόσληψης νέων Διοικητών, με παράλειψη πολλών αντικειμενικών κριτηρίων, με κατάργηση του εθνικού μητρώου επιτελικών στελεχών της δημόσιας διοίκησης, με εξάλειψη της αξιολόγησης βάσει ουσιαστικών και τυπικών προσόντων, την αποδυνάμωση του ρόλου της ανεξάρτητης επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων υποψηφίων Διοικητών, την καταστρατήγηση της προφορικής συνέντευξης, και άλλα πολλά που μας παραπέμπουν πάλι σε αμιγώς κομματικές επιλογές, σε αντίθεση με όσα δήλωνε ο πρωθυπουργός πριν τις εθνικές εκλογές. Ελπίζουμε εκ του αποτελέσματος να διαψευστούμε. Ο προβληματισμός μας ωστόσο, που πιστεύουμε ότι είναι και προβληματισμός ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, εντοπίζεται στην επιλογή μιας νέας, αξιοκρατικής Διοίκησης για το νοσοκομείο μας.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένω του νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Αλέξανδρος Σπανός.

Θα είναι κατά βάση τεχνοκρατική, με εμπειρία και πλήθος προσόντων, όπως επιβάλλεται από τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας; Ή μήπως θα είναι μια στενού τύπου κομματική επιλογή όπως κατά το παρελθόν ζήσαμε αρκετές φορές στο πετσί μας;”.

  • “Σε σημείο καμπής το Νοσοκομείο Κομοτηνής”

“Αυτή τη φορά για τον νομό Ροδόπης τα πράγματα δεν είναι απλά, λόγω του πλήθους των σοβαρών προοπτικών που ανοίχτηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση και δρομολόγησαν εξελίξεις που για πολλά χρόνια ήταν άλυτοι γρίφοι στον ευαίσθητο χώρο του τοπικού συστήματος Υγείας. Οι πολλές υποχρεώσεις από τα ποικίλα ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας, καθώς και η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δεν αφήνουν περιθώρια για μια χαλαρή επιλογή Διοίκησης που θα μας πάει για πολλά χρόνια πίσω, ενώ μέχρι σήμερα δείξαμε δείγματα επαγγελματικής συνέπειας και προσήλωσης στους στόχους μας. Ευελπιστούμε οι άοκνες προσπάθειες που έφεραν το νοσοκομείο μας από την αφάνεια στην επιφάνεια, όχι μόνο τοπικά, αλλά σε εθνικό επίπεδο, με πλήθος βραβεύσεων και πρωτιών σε απορρόφηση ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, αλλά και της μεγάλης δωρεάς των 105 εκατομμυρίων ευρώ για τη κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, να μην πάνε χαμένες. Ελπίζουμε ως εργαζόμενοι σε μια νέα τεχνοκρατική επιλογή Διοίκησης που θα φέρει τον τόπο μας για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των εξελίξεων και όχι ουραγό στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Αναμένουμε να δούμε να συνεχίζονται οι ρηξικέλευθες τομές στον χώρο της υγείας και να μη ξαναδούμε το έργο να εξοφλούνται προεκλογικά γραμμάτια στις πλάτες των ασθενών και των εργαζομένων… Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”.