Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ροδόπης: “Ο νέος επιθεωρητισμός δεν θα περάσει”.

"Το μέτρο της ατομικής αξιολόγησης είναι το πρώτο βήμα για κατάργηση της μονιμότητας όλων των εκπαιδευτικών".
ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΟΙ-ΤΡΕΙΣ-ΙΕΡΑΡΧΕΣ-1140x600

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με θέμα συζήτησης την ατομική αξιολόγηση και με κεντρικό σύνθημα “Ο νέος επιθεωρητισμός δεν θα περάσει”.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, το μέτρο της ατομικής αξιολόγησης “είναι το πρώτο βήμα για κατάργηση της μονιμότητας όλων των εκπαιδευτικών”. Άλλωστε, όπως υπογραμμίζεται, “ο ωμός εκβιασμός για μονιμοποίηση νεοδιόριστων μετά από συμμετοχή στην αξιολόγηση” οδηγεί ευθέως στην αποδοχή πως χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχει μόνιμη εργασία.

Ακόμη, ο σύλλογος διαμηνύει πως θα εξηγήσει στους γονείς και την κοινωνία, “ξανά και με υπομονή, γιατί η αξιολόγηση είναι το εργαλείο μετατροπής του δημόσιου σχολείου σε επιχείρηση, και των μαθητών σε πελάτες”.

Σημειώνοντας, δε, πως “τροπολογίες και ανακοινωθέντα στη λήξη της θητείας μιας απονομιμοποιημένης στη συνείδηση των εκπαιδευτικών ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, είναι ομολογία ήττας”, προτείνει και καλεί τη ΔΟΕ να λάβει αποφάσεις για “κλαδική απεργία σε κατεύθυνση κλιμάκωσης έως και απεργία με μορφές διάρκειας”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγπυ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”

“Η Κεραμέως, το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ στην εκπνοή της θητείας αυτής της βουλής, ανησυχούν ότι δεν θα προλάβουν ούτε να δοκιμάσουν την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης. Το παραδέχτηκαν άλλωστε ομολογώντας ότι 41 χρόνια δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση και η μία κυβέρνηση μετά την άλλη έβρισκε μπροστά της τείχος σθεναρό τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό κίνημα. Γι’ αυτό σε έναν προεκλογικό παροξυσμό το ΥΠΑΙΘ εισάγει σε νομοσχέδιο του
Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πέντε τροπολογίες για την εκπαίδευση ανάμεσα στις οποίες επιδιώκει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης! Ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις των σχολικών συμβούλων σε όλες τις Περιφέρειες, τις/τους τοποθετούν τμηματικά με στόχο να ξεκινήσουν την ατομική αξιολόγηση. Προσπαθούν να μας αιφνιδιάσουν. Τροπολογίες και ανακοινωθέντα στη λήξη της θητείας μιας απονομιμοποιημένης στη συνείδηση των εκπαιδευτικών ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, είναι ομολογία ήττας. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεκινήσει αυτό που αποτρέψαμε τέσσερα χρόνια τώρα. Η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει ως δούρειο ίππο τους νεοδιόριστους/νεοδιόριστες και τον εκβιασμό της μη μονιμοποίησής τους, ενώ οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες στην αναμονή του ανοίγματος των πινάκων της γενικής, βιώνουν την ανασφάλεια και την οικονομική αφαίμαξη του προσοντολογίου των απολύσεων και απειλούνται με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ που σχεδιάζει η κυβέρνηση να φέρει. Ο ωμός εκβιασμός για «μονιμοποίηση νεοδιόριστων μετά από συμμετοχή στην αξιολόγηση» οδηγεί ευθέως στην αποδοχή πως χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχει μόνιμη εργασία.

Είναι το πρώτο βήμα για κατάργηση της μονιμότητας όλων των εκπαιδευτικών.

Επιτρέποντας σήμερα να εκκινήσει μια τέτοια διαδικασία, θα βρεθούμε σε μια δια βίου αγωνία, ομηρία και υποταγή της παιδαγωγικής μας ελευθερίας στις ορέξεις της κάθε κυβέρνησης προκειμένου να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο δημόσιο σχολείο.

Η αξιολόγηση επιδιώκεται να επιβληθεί την ώρα που βιώνουμε αφόρητη δυστοπία σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Το ΥΠΑΙΘ απαντά με επιβολή και τρομοκρατία και σφυρά αδιάφορα στα πραγματικά καθημερινά και δυσεπίλυτα προβλήματα των εκπαιδευτικών: οικονομική πίεση, ακρίβεια και καθηλωμένοι μισθοί, δημόσιος υποβιβασμός του κύρους του επαγγέλματός της, «δια βίου σκλαβιά» για να μαζεύει επί πληρωμή διπλώματα και βεβαιώσεις, αύξηση φόρτου απλήρωτης εργασίας, τραγικές κτιριακές και τεχνικές υποδομές στον χώρο εργασίας, μετακινήσεις σε διαφορετικά σχολεία, εργασιακή ανασφάλεια, συνεχής προσπάθεια τρομοκράτησης.

Θα ακυρώσουμε όλα τα σχέδιά τους

Κυβέρνηση ΝΔ και ΥΠΑΙΘ ευθυγραμμίζονται πλήρως στις επιταγές ΟΟΣΑ και Ε.Ε. ολοκληρώνοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιδιώκουν ένα σχολείο ιδιωτικοποιημένο και ανταγωνιστικό, με εκπαιδευτικούς υποταγμένους και φοβισμένους, που η μόνιμη και σταθερή εργασία δεν θα φαίνεται στον ορίζοντα για κανέναν και καμία.

Δεν ξεχνάμε τις δομές ατομικής αξιολόγησης που αντιμαχόμαστε δυναμικά (μέντορες/ενδοσχολικοί συντονιστές/εκπαιδευτικοί όμιλοι) που εντείνουν τον ανταγωνισμό και την ιεραρχία στο εσωτερικό των σχολικών μονάδων, διαλύουν τον σύλλογο διδασκόντων, αλλάζουν τη δομή του δημόσιου σχολείου, καθιερώνουν εσωτερικούς και ανταγωνιστικούς μηχανισμούς ελέγχου στα πλαίσια της προώθησης της κουλτούρας αξιολόγησης.

Την ίδια στιγμή σχεδιάζουν και φέτος τις εξετάσεις πανελλαδικού τύπου PISA που δρομολογούνται να γίνουν σε όλα τα σχολεία.

Γι’ αυτό και το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα ακυρώσουν τα σχέδια τους, και μαζί με τον λαό και την νεολαία να βγει ΤΩΡΑ σε απεργιακό αγώνα για να υπερασπιστεί όσα του ανήκουν: τη μη διάλυση του δημόσιου σχολείου, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο τον λαό!

Είναι ώρα αγώνα, αντίστασης, μάχης – Οι νέοι επιθεωρητές δεν θα μπουν στις τάξεις!

Ο Σύλλογός μας δηλώνει:

Α) Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο αγωνιστικό και απεργιακό μέσο για να αποτρέψουμε την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης και να πετύχουμε τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων (ενδεικτικά: απεργίες, απεργία-αποχή, στάσεις εργασίας, διαδηλώσεις, ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου για στήριξη των κινητοποιήσεων, πολύμορφες άλλες δράσεις).
Β) Θα εξηγήσουμε στους γονείς και την κοινωνία, ξανά και με υπομονή, γιατί η αξιολόγηση είναι το εργαλείο μετατροπής του δημόσιου σχολείου σε επιχείρηση, και των μαθητών σε πελάτες, γιατί είναι το μέσο για να γίνει το εκπαιδευτικό σύστημα ακραία ταξικό, να ορθώσει τείχη απροσπέλαστα στα παιδιά του λαού και γι’ αυτό θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους, μοιραίους και άβουλους.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα πριν τις εκλογές, μας απειλεί και μας στέλνει στα σχολεία επιθεωρητές, και ταυτόχρονα τάζει αυξήσεις για μετά τις εκλογές, οι εκπαιδευτικοί θα δώσουμε την απάντησή μας με τον αγώνα μας.

Ο Σύλλογός μας καλεί τη ΔΟΕ χωρίς καμιά καθυστέρηση:

  • να κηρύξει ανένδοτο αγώνα για να ακυρώσει τα σχέδια Κυβέρνησης/Κεραμέως.
  • να επισπεύσει τόσο τον κύκλο Γενικών Συνελεύσεων όσο και την ολομέλεια προέδρων και να πάρει άμεσα αποφάσεις ώστε να μη μείνει ούτε ένας/μία εκπαιδευτικός ακάλυπτος/η σε περίπτωση που άμεσα εκκινήσουν σε κάποιες περιοχές απόπειρες εφαρμογής ατομικής αξιολόγησης.
  • να κηρύξει νέα Απεργία-Αποχή από όλες τις αξιολογικές διαδικασίες του 4823/21 (αυτοαξιολόγηση και ατομική αξιολόγηση) και στάσεις εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών ώστε κανείς αξιολογητής να μην μπει στις τάξεις.
  • να κηρύξει κλαδική απεργία σε κατεύθυνση κλιμάκωσης έως και απεργία με μορφές διάρκειας για το σύνολο των εκπαιδευτικών αιτημάτων με ιδιαίτερη αιχμή το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις/μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για τα ζητήματα των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων, τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το προσοντολόγιο, για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων, για τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα. Δεν αρκεί να υπάρχουν τα αιτήματα πρέπει επιτέλους να ληφθούν αποφάσεις αγώνα!.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΥΠΑΙΘ”.

φωτό: fonirodopis

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood