Τη σύλληψη δύο μελών συμμορίας τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ, οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 41 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κλοπή, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένων αστυνομικών ερευνών και στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες δραστηριοποιούνται συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ο τρόπος δράσης τους και συγκεκριμένα ότι ο 46χρονος αποκρύπτει ποσότητες ναρκωτικών σε δύο οικίες και μία αποθήκη στον νομό Θεσσαλονίκης, τις οποίες ακολούθως παραδίδει στον 41χρονο, ενώ αυτός με τη σειρά του τις εναποθέτει δίπλα σε κάδους απορριμμάτων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης προκειμένου στη συνέχεια να τις παραλάβουν οι υποψήφιοι αγοραστές.

Ακολούθησε καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκε ο 41χρονος να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να παραλαμβάνει από τον 46χρονο μία σακούλα με 1.050 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 52 γραμμάρια κοκαΐνης, την οποία στη συνέχεια εναπόθεσε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

1 97Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν οι οικίες και η αποθήκη, στο εσωτερικών των οποίων ο 46χρονος απέκρυπτε τα ναρκωτικά, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν:

  • έντεκα συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 3.901 γραμμαρίων.
  • εννέα δέματα και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9.557 γραμμαρίων.
  • τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
  • μία χειροβομβίδα.
  • ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο όπως προέκυψε αποτελεί προϊόν κλοπής.
  • 67.700 ευρώ

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά 10.607 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3.901 γραμμάρια ηρωίνης, 52 γραμμάρια κοκαΐνης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία χειροβομβίδα, ένα κυνηγετικό όπλο, το χρηματικό ποσό των 68.340 ευρώ, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.