Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο της γιατρού Σοφίας Παπαναστασίου και μεταφέρει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά της.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Η Ροδόπη και η Θράκη μετρούν μια σημαντική απώλεια από χθες το βράδυ που έφυγε από τη ζωή η άξια λειτουργός της Δημόσιας Υγείας, Σοφία Παπαναστασίου. Υπηρέτησε με συνέπεια, εντιμότητα και πνεύμα συναδελφικότητας κάθε θέση που της ανατέθηκε, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής αλλά και στο ΕΚΑΒ Θράκης όπου επανήλθε ως διευθύντρια, θέση την οποία τίμησε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Σοφία Παπαναστασίου ήταν γιατρός «πρώτης γραμμής», στο ΤΕΠ, στο ΕΚΑΒ, στο Ιατρείο Πόνου, ταυτόχρονα όμως είχε τη διάθεση και τη δύναμη να διατηρεί την ανθρωπιά της στην επικοινωνία τόσο με τους ασθενείς όσο και με τους οικείους τους.

Ακούραστη και δυναμική, αποδείχθηκε και στα έδρανα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ροδόπης ως νομαρχιακή σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, όπου ένωσε τις δυνάμεις της με τους συναδέλφους της, οραματιζόμενη μια καλύτερη Ροδόπη.

Ταυτόχρονα, ήταν καθοριστική η παρουσία της στην Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης, όπου κατέβαλε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των ασθενών.  

Η Σοφία Παπαναστασίου ως γιατρός και ενεργός πολίτης μας έδειξε τον δρόμο να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να συνεχίζουμε τους αγώνες και στα δύσκολα.

Αιώνιά της η μνήμη. Μαζί με τον σεβασμό μας, μεταφέρουμε την υπόσχεση να δώσουμε ως Δήμος κάθε μάχη για την προστασία της Ζωής και της Υγείας κάθε πολίτη, από το μετερίζι μας».