Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε με έμφαση πως “βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο της μάχης μας απέναντι στην πανδημία και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός”.

Εν συνεχεία επεσήμανε πως ενεργοποιούνται πάλι οι δύο κατηγορίες επικινδυνότητας στις οποίες θα καταχωρίζονται κοινότητες, δήμοι, περιφερειακές ενότητες, ακόμη και ολόκληρες περιφέρειες, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο τους.

Στην πρώτη κατηγορία, “κίτρινου” επιπέδου, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 21:00 ως τις 05:00, θα λειτουργούν δια ζώσης και τα Γυμνάσια-Λύκεια, οι ναοί θα λειτουργούν με τη συμμετοχή μέχρι 25 πιστών και μέχρι 50 οι μητροπολιτικοί, ενώ στην λειτουργία του λιανεμπορίου, των κουρείων/κομμωτηρίων και των ΚΤΕΟ, προστίθενται και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Στη δεύτερη κατηγορία, “κόκκινου” επιπέδου, θα ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τους λόγους εργασίας, ενώ ανοιχτά θα είναι νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής.

Στην “κόκκινη” κατηγορία, περιλαμβάνονται οι Δήμοι Εορδαίας, Θήβας, Τανάγρας, Σπάρτης, Χαλκίδας, Πάτρας, Θήρας και Μυκόνου, οι Περιφερειακές Ενότητες Αττικής (πλην την Π.Ε. Νήσων Αττικής) και Λέσβου, και ένας οικισμός Ρομά στην Εύβοια.

Πώς θα λειτουργούν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

  • Τα καταστήματα θα λειτουργούν αποκλειστικά με εξυπηρέτηση ορθίων, χωρίς τραπεζοκαθίσματα για τους πελάτες.
  • Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.
  • Καθορισμός μέγιστου αριθμού εργαζομένων και πελατών εντός των καταστημάτων, βάσει του εμβαδού.