Τη γενική διευθύντρια τελωνείων Ειρήνη Γιαλούρη, επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, πραγματοποιώντας μαζί της εποικοδομητική συζήτηση.

Ο κ. Τσαλικίδης έθεσε τα ζητήματα βελτίωσης των συνθηκών στον συνοριακό σταθμό Μακάζα-Νυμφαία και καταπολέμησης του παρεμπορίου “που έχει εξαπλωθεί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ραγδαία, προερχόμενο σε μεγάλο βαθμό από τη γείτονα χώρα”, όπως επισήμανε ο ίδιος, εξηγώντας την “αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής μέτρων για την εξάλειψη του φαινομένου”.

Ο Ν. Τσαλικίδης έθεσε στην Ειρ. Γιαλούρη σειρά ιδεών, εφικτών ως προς την υλοποίηση τους, ενώ μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στην “ανάγκη στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως των μελών του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης και της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης για τη συλλογική συνδρομή στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του παρεμπορίου”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης υπογράμμισε επίσης στη συνομιλήτριά του την “αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου μεθοριακού σταθμού στο συνοριακό σημείο Νυμφαίας-Μακάζα, ώστε να καθίσταται αποτελεσματικός ο έλεγχος όλων των προϊόντων”, με την κ. Γιαλούρη να δείχνει θετική προς αυτήν την κατεύθυνση.