Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς τους συναδέλφους τους που εξιχνίασαν τη σκηνοθετημένη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στην Καβάλα, εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε αυτήν, αναφέρουν:

“Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, μέλη της οποίας είναι το σύνολο σχεδόν των Αξιωματικών της ακριτικής μας περιφέρειας, θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια τα θερμά συγχαρητήριά μας στον Διοικητή και στα στελέχη της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, οι οποίοι υπό την εποπτεία και τις κατευθυντήριες εντολές του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Υποστράτηγου κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαου και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας Ταξίαρχου κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ιωάννη, κατόρθωσαν μετά από πολύμηνες (λόγω μεγάλου βαθμού δυσκολίας), μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες, να οδηγηθούν σε αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών και να εξιχνιάσουν σκηνοθετημένη ληστεία με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ από τις εγκαταστάσεις υποκαταστήματος διεθνούς επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, να συλλάβουν την 19/12/2019 τρεις ημεδαπούς ηλικίας 41,44 και 64 ετών, να προβούν στην ανεύρεση 3.395.395 ευρώ, και επιπλέον να κατασχέσουν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει αφενός τον βαθμό αστυνομικής προσήλωσης και οργάνωσης των υπηρεσιών, την ικανότητα των στελεχών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και ότι εν τέλει είναι καιρός η Πολιτεία να σταθεί αλληλέγγυα στα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν διαχρονικά ως κλάδος εργαζομένων, με τις γνωστές υφιστάμενες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα, οχήματα κ.λπ., με σκοπό να φτιάξουμε μια ακόμη καλύτερη Αστυνομία στο πλευρό του πολίτη, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας ως μέγιστο κοινωνικό αγαθό”.