«Η ρητορική της Τουρκίας κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο επιθετική», σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ανδρέας Τσούνης, χήρος της αείμνηστης προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματα.

«Δια στόματος του Προέδρου της και άλλων εκπροσώπων του Τουρκικού Κράτους ακούγονται ευθείες απειλές για πολεμική σύρραξη», επισημαίνει και προσθέτει: «Η υπονομευτική τακτική του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη καταγγέλλεται ευθέως από τον Βουλευτή του Πασοκ-Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ και το παρακράτος εκτοξεύει απειλές κατά της ζωής του».

Ο κ. Τσούνης, μετά την αναφορά στο θέμα των απειλών που δέχεται ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, υπενθυμίζει πως: «Η Φώφη Γεννηματά είχε αναδείξει από το 2019 την Αναθεωρητική Τακτική της Τουρκίας, την αμφισβήτηση των Συνθηκών, την καταστρατήγηση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας με την υπογραφή ΑΟΖ με την Λιβύη και πολλά άλλα και γι’ αυτούς τους λόγους ζητούσε επίμονα την Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, για να χαραχθούν οι ‘κόκκινες’ γραμμές της χώρας απέναντι στον εξ ανατολών κίνδυνο και να παρθεί μια απόφαση που να δεσμεύει το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας».

Στην κατακλείδα της ανάρτησής του, ο κ. Τσούνης θέτει επιτακτικά το αίτημα της σύγκλισης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, καταθέτοντας το ερώτημα: «Τι άλλο πρέπει να συμβεί, για να συγκληθεί επιτέλους αυτό το Συμβούλιο;».