Συγκίνηση και υπερηφάνεια προκαλεί σε όλους τους Θρακιώτες η παραπάνω εικόνα. Η παραδοσιακή θρακιώτικη ενδυμασία, που έχει ενταχθεί στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς, σήμερα, στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο από την αλλαγή φρουράς, που εξασφάλισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, η οποία στο μήνυμά της αναφέρει:

“14 Μαΐου 1920 – 14 Μαΐου 2020

100 Χρόνια Ελεύθερη Θράκη

Χρόνια Πολλά Θράκη – Χρόνια Πολλά στους απανταχού Θρακιώτες.

Σήμερα θα βρισκόμασταν μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της Θρακιώτικης ενδυμασίας από τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, τιμώντας έτσι στο ελάχιστο τους αγώνες και τη συνεισφορά των Θρακών στους απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας.

Δυστυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα πρόληψης που έχει λάβει η κυβέρνηση, απέτρεψε μία μεγάλου βεληνεκούς διοργάνωση, χωρίς την παρουσία κόσμου αλλά και την κατάθεση στεφάνου από τις αρχές του τόπου μας.

Παρ’ όλα αυτά, εξασφαλίσαμε φωτογραφίες και βίντεο από την Πρώτη επίσημη παρουσίαση της Θρακιώτικης φορεσιάς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη”.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: