Μεγάλη προσοχή συνιστούν τα Καιρικά Νέα Θράκης στο τελευταίο τους σημείωμα, τονίζοντας οτι από τις απογευματινές ώρες και μέχρι αργά τη νύχτα σήμερα, αναμένονται θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 9-10 μποφόρ, στα νότια, ανατολικά και κεντρικά τμήματα της Θράκης – στο επίκεντρο των φαινομένων σύμφωνα με την πρόγνωση, βρίσκονται η Σαμοθράκη, ο νότιος και ο κεντρικός Έβρος, και η ανατολική Ροδόπη.

Στις εν λόγω περιοχές συγκεκριμένα αναμένεται να πνέουν σταθεροί άνεμοι με ταχύτητες 60-65 km/h και με ριπές άνω των 90-95 km/h.

Επίσης, ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους, ενδέχεται να δημιουργήσουν τοπικά συνθήκες βροχοθύελλας.

Δοθέντων των παραπάνω, εκτιμάται πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ζημιών από σπάσιμο κλαδιών, πέσιμο δέντρων κλπ, και συνεπώς καλούνται οι πολίτες να απομακρύνουν ελαφρά αντικείμενα από μπαλκόνια, να μη σταθμεύσουν τα οχήματα τους κάτω από δέντρα, να αποφύγουν τις μετακινήσεις, και γενικότερα να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα αυτοπροστασίας.