Μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα, στις 03:16 σήμερα τα ξημερώματα, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν σεισμική δραστηριότητα εντάσεως 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 46 χιλιόμετρα δυτικά της Θάσου και 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καβάλας, εστιακού βάθους 10 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία 24ωρα έχουν εκδηλωθεί τρεις ανάλογες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Ξάνθης, και άλλη μία στην περιοχή της Μαρώνειας.

Σεισμοί στην ευρύτερη θρακική περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα συχνοί, ωστόσο δεν είναι και σπάνιοι, ειδικά τέτοιας εντάσεως, και οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Πάντως, ρήγματα τα οποία δεν ήταν χαρτογραφημένα, αλλά και περιοχές στη βόρεια Ελλάδα όπως μια μεγάλη ρηξιγενής ζώνη μεταξύ Καβάλας-Ξάνθης-Κομοτηνής, οι οποίες δεν συνδέονται με κάποιον μεγάλο σεισμό, όμως τα γεωμορφολογικά τους στοιχεία εκτιμώνται ως ενδείξεις ότι μπορεί να ενεργοποιηθούν ρήγματα και πιθανώς και με μεγάλα μεγέθη, αποτύπωσε η γεωλογική έρευνα στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής μελέτης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP (δείτε ΕΔΩ).