Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη επισκέφθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, παρόντος και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Πολιτειάδη, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξής της, και γενικότερα θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στον Δήμο Κομοτηνής.

Διεξοδικά συζητήθηκε το θέμα της τουρισμού, που “μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη πυλώνα ανάπτυξης για το μέλλον της πόλης”, όπως ειπώθηκε, και διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη σχεδιασμού και συλλογικής δράσης.

Ακόμη, τέθηκαν θέματα όπως ο γενικός χωροταξικός σχεδιασμός της πόλης, ειδικά σε σχέση με τη χρήση γης, όπου ζητήθηκε η επίσπευση της αλλαγής του, η μεγαλύτερη συμβολή του Δήμου στο θέμα της πάταξης του παρεμπορίου και της εύρυθμης λειτουργίας της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς, καθώς και οι εορτασμοί για τα εκατό χρόνια ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό και οι δυνατότητες συμμετοχής της Ομοσπονδίας σε αυτούς.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε συναντίληψη της σοβαρότητας των ζητημάτων τα οποία τέθηκαν και της λύσης αυτών.

“Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας του Δήμου με την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης προς όφελος των συναδέλφων και όλων των δημοτών”, σχολίασε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, Ανέστης Βαφειάδης.