Σειρά επαφών Χαρίτου σε κρίσιμες δομές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας

Δέχθηκε και ευχές για καλή επιτυχία στον αγώνα που δίνει ώστε η Ροδόπη να έχει και την επόμενη μέρα ισχυρή εκπροσώπηση στη Βουλή και στα κέντρα αποφάσεων.
Screenshot_713

Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου μαζί με την συνυποψήφιά του Ειρήνη Γιαννουσά επισκέφθηκε δομές Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης: το Αστικό Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) Κομοτηνής, τον ΕΦΚΑ Ροδόπης, τη ΔΥΠΑ (τέως ΟΑΕΔ) Κομοτηνής, καθώς και Υπηρεσίες της Π.Ε. Ροδόπης και είχε γόνιμες συζητήσεις με τους εργαζόμενους.

Κοινή διαπίστωση σε όλες τις συνομιλίες που είχε ο Βουλευτής με το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, είναι ότι η έλλειψη προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες πλήττει τη λειτουργία των υπηρεσιών και άρα την εξυπηρέτηση των πολιτών.

“Η ανασυγκρότηση και ενίσχυση των δομών υγείας και κοινωνικής ασφάλισης είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης”, τόνισε ο ίδιος.

Στις συνομιλίες του στο Κέντρο Υγείας Κομοτηνής με τον προϊστάμενο και το προσωπικό, τονίστηκε ότι παρά τις ελλείψεις είναι φανερό ότι αυτή η δομή υγείας επιτελεί σημαντικό έργο στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

“Γι’ αυτό είναι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ενισχυθεί με προσωπικό ειδικοτήτων”, υπογράμμισε ο κ. Χαρίτου, παραπέμποντας στα άμεσα κυβερνητικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την υγεία, όπου συμπεριλαμβάνονται ακόμη: εισαγωγικός μισθός 2.000 ευρώ καθαρά στους νέους γιατρούς και ανάλογες αυξήσεις στο υπόλοιπο προσωπικό του ΕΣΥ, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που σήκωσε το βάρος της πανδημικής κρίσης.

Άλλωστε, και οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν τη συμβολή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη σταθεροποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας και στον εκσυγχρονισμό του απαραίτητου εξοπλισμού και εδώ στην περιοχή.

Στις συνομιλίες του με τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ Ροδόπης, ο κ. Χαρίτου άκουσε την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να ολοκληρώνονται ταχύτερα οι διαδικασίες απονομής συντάξεων και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες για άλλες παροχές κοινωνικής ασφάλισης.

Στις επαφές του Δημήτρη Χαρίτου στη ΔΥΠΑ Κομοτηνής και σε υπηρεσίες της Π.Ε. Ροδόπης (Τεχνική, Διεύθυνση Συγκοινωνιών και Πολιτική Προστασία), ήταν ακόμη πιο εμφανής η έλλειψη προσωπικού. “Στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση δίνουν αρμοδιότητες αλλά δεν δίνουν ταυτόχρονα και το προσωπικό που είναι αναγκαίο”, επεσήμανε ο Βουλευτής ο οποίος άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις των διευθυντών, ενώ δέχθηκε και ευχές για καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα που δίνει ώστε η Ροδόπη να έχει και την επόμενη μέρα ισχυρή εκπροσώπηση στη Βουλή και τα κέντρα αποφάσεων.

Σειρά επαφών Χαρίτου σε κρίσιμες δομές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Σειρά επαφών Χαρίτου σε κρίσιμες δομές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Σειρά επαφών Χαρίτου σε κρίσιμες δομές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Σειρά επαφών Χαρίτου σε κρίσιμες δομές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Σειρά επαφών Χαρίτου σε κρίσιμες δομές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood