Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων

Ο Επίσκοπος πρότεινε τη δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού ταμείου για τη Θράκη.
4

Βιώσιμη ανάπτυξη ώστε να επιστρέψουν και οι νέοι που μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Αυτός είναι ο στόχος για τον οποίο συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Η πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη (ΝΔ), Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) και Δημήτρη Χαρίτου (ΣΥΡΙΖΑ) , καθώς και τον καταγόμενο από τον Έβρο βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, επισκέφθηκε τον Επίσκοπο στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας της στη Θράκη.

Μητροπολίτης Παντελεήμων: “Εδώ έχουμε δύο πνεύμονες: τη χριστιανική κοινότητα και τη μουσουλμανική”

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της υποδειγματικής ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή, ο Μητροπολίτης ζήτησε να δοθεί έμφαση στις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου, και μάλιστα πρότεινε τη δημιουργία ειδικού ταμείου για τη Θράκη. Συγκεκριμένα, υποδεχόμενος την κ. Μπακογιάννη, ανέφερε:  “Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη και σας παρακαλούμε πάρα πολύ να επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη. Ο τόπο αυτός είναι ιδιαίτερος, ευλογημένος, έχει καλούς ανθρώπους. Εδώ έχουμε δύο πνεύμονες: τη χριστιανική κοινότητα και τη μουσουλμανική. Έχουμε βρει έναν τρόπο να ζούμε και να διδάσκουμε όλο τον κόσμο. Εγώ με την ίδια άνεση που πηγαίνω στα χριστιανικά χωριά, πηγαίνω και στα μουσουλμανικά. Περνώ από τα καφενεία, μιλάω με τον κόσμο. Είναι τόσο πολύ όμορφη η ζωή εδώ. Εδώ εμείς τα έχουμε βρει. Γι’ αυτό λέμε οτι η Θράκη είναι ένα πανεπιστήμιο ζωής – εκτός από το ΔΠΘ για το οποίο είμαστε υπερήφανοι και παρακαλούμε την πολιτεία να το στηρίζει. Βέβαια η οικονομική κρίση αφαίμαξε τους νέους μας και εμείς θα παρακαλούσαμε τη διακομματική επιτροπή να βρει τρόπους τα παιδιά που φύγανε να επιστρέψουν στον τόπο τους. Θα θέλαμε να υπάρχει ένα ταμείο για την ανάπτυξη της Θράκης. Το ΕΣΠΑ μας βοήθησε αλλά το πρόβλημα είναι οι μελέτες που δεν χρηματοδοτούνται, και όταν πρόκειται για μεγάλα έργα οι μελέτες είναι δαπανηρές”.

Ντόρα Μπακογιάννη: “Να θωρακίσουμε τη Θράκη όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και αναπτυξιακά”

Η κ. Μπακογιάννη συμφώνησε, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας με ικανοποιητικές απολαβές. Συγκεκριμένα, επεσήμανε: “Αυτή είναι η συζήτηση που κάνουμε. Τι να την κάνεις την ανάπτυξη αν οι άνθρωποι φεύγουν. Άλλωστε δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς τους νέους, να μπορέσουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Χρειάζονται όμως καλοπληρωμένες δουλειές και προοπτική. Εκεί θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε. Να θωρακίσουμε τη Θράκη όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και αναπτυξιακά. Να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους που διασφάλισε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του covid”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων Σε τι συμφώνησαν για το μέλλον της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood