Σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας συμμετείχε ο Χρήστος Μέτιος

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σας θεωρούμε συμμάχους, στενούς συνεργάτες στον κεντρικό στόχο τον οποίον έχουμε θέσει για την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας.
sPd5aeKc

«Βλέποντας το μέλλον και τις μεγάλες ευκαιρίες, να επισημάνω το γεγονός ότι έχουμε σημαντικούς πρόσθετους πόρους στα νέα περιφερειακά προγράμματα: 8,1 δισεκατομμύρια συνολικά, 35% μεσοσταθμική αύξηση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σύσκεψης που είχε με τους Περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας συμμετείχε ο Χρήστος Μέτιος«Είμαστε σε μια τακτική επικοινωνία και επιδιώκουμε μέχρι που να κλείσει η θητεία της Κυβέρνησης να βρεθούμε στην έδρα κάθε Περιφέρειας και να μπορούμε να παρουσιάσουμε – όπως ήδη το έχουμε κάνει ενδεικτικά στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, αφήνω έξω την Κεντρική Μακεδονία διότι η Θεσσαλονίκη έχει την ετήσια τιμητική της – ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα συνενώνει εθνικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες. Kαι μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τα δείγματα γραφής από τις Περιφέρειες που κάναμε αυτή τη δουλειά ήταν εξαιρετικά θετικά, οπότε έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας συμμετείχε ο Χρήστος Μέτιος«Σας θεωρούμε συμμάχους, στενούς συνεργάτες στον κεντρικό στόχο τον οποίον έχουμε θέσει για την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας. Το ξαναλέω σε σας, νομίζω ότι το έχουμε αποδείξει, ότι για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών. Προφανώς δεν υπάρχουν Περιφέρειες δύο κατηγοριών, δεν υπάρχουν Περιφερειακές Ενότητες δύο κατηγοριών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας συμμετείχε ο Χρήστος ΜέτιοςΟ Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέφερε: «Οι Περιφέρειες είναι αναπτυξιακός πυλώνας της οικονομίας και ταυτόχρονα είναι και ο θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες και άρα διαχειρίζεται μια σειρά από καθημερινά ζητήματα βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής όλων των συμπολιτών μας. Και γι’ αυτόν τον λόγο θέλουμε σήμερα να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας και της λειτουργίας μας, όπως είναι οι πόροι, τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το ΕΣΠΑ που ξεκινά τη νέα χρονιά και οι Περιφέρειες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εκκίνησης. Και μάλιστα φέτος για πρώτη φορά οι Περιφέρειες θα έχουν άνω του 1/3 των συνολικών πόρων του ΕΣΠΑ να διαχειριστούν, κάτι το οποίο θεωρούμε μεγάλη επιτυχία και της Κυβέρνησης και δική μας, και νομίζω ότι θα δικαιωθεί αυτή η επιλογή στην πράξη». 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα θεσμικού πλαισίου αναφορικά με την πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση, οικονομικά θέματα και τα αναπτυξιακά εργαλεία (ΕΣΠΑ-Ταμείο Ανάκαμψης-ΠΔΕ). και θέματα λειτουργίας των Περιφερειών σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

Σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας συμμετείχε ο Χρήστος ΜέτιοςΣτη σύσκεψη συμμετείχαν οι Περιφερειάρχες, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Αττικής Γιώργος Πατούλης, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστος Μέτιος, Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Από την κυβέρνηση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας συμμετείχε ο Χρήστος Μέτιος

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood