Η εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μετά την ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, Λουκά Γεωργίου, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού Covid-19 στον γενικό πληθυσμό και απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσοχή και υπευθυνότητα από όλους.

Ο κ. Μέτιος ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες να προβούν σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των υπηρεσιών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ενώ ζήτησε να γίνει σαφές στους πολίτες ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί και γι’ αυτό υπάρχει απόλυτη ανάγκη για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ακόμη ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο και ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον ΕΟΔΥ και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ και Χαρδαλιά η Περιφέρεια ΑΜ-Θ