• Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ για την επιτάχυνση υλοποίησης του έργου.

Με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), Μάριο Τσάκα, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία του έργου «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης στην ΑΜΘ», που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 56,6 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 29,6 εκατομμύρια διατίθενται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Το έργο αφορά την κατασκευή νέου δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Δράμας, της Καβάλας και της Ορεστιάδας.

Τελικό ζητούμενο, είναι η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, καθώς και η απόκτηση σημαντικού μεριδίου της αγοράς των οικιακών καταναλωτών.

Κατά τη συνάντηση έγινε η ανασκόπηση της πορείας του έργου και συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών ώστε να “τρέξει” απρόσκοπτα και να ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και στελέχη της Περιφέρειας και της ΔΕΔΑ.