Σε  πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης εν όψει της “Μήδειας”, του ισχυρού κύματος χιονιά και πολικών θερμοκρασιών που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από το  βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, συνοδευόμενος από τους  αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών-Διοίκησης-Διαφάνειας, Αχμέτ Ιμπράμ, και Κοινωνικών Πολιτικών, Τζιχάν Ιμάμογλου, επιθεώρησαν την προετοιμασία των αρμόδιων υπηρεσιών σε συνεργασία με τους Προϊστάμενους του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Παπαλεξίου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κώστα Δερνεκτσή.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης διαθέτει πάνω από 450 τόνους άλατος, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται γκρέιντερ, αλατοφόρα οχήματα και πολυμηχανήματα, με το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τα Καιρικά Νέα Θράκης, βάσει των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων, “αυξάνονται οι πιθανότητες, το πολικό ψύχος από το βράδυ του Σαββάτου και μετά, να συνδυαστεί με χιονοπτώσεις σε όλη τη Θράκη μέχρι τα παραθαλάσσια τμήματα”.

3a633014 dte politiki prostasia