Ολοκληρώθηκε το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση-ανακαίνιση κερκίδων στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής» το οποίο είχε ως φυσικό αντικείμενο την αποκατάσταση και ανακαίνιση των κερκίδων στο πανεπιστημιακό στάδιο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του ΔΠΘ στην πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής.

60ee3fb3 img 20220608 155629Καθώς το κτίριο είχε υποστεί φθορές που το καθιστούσαν ακατάλληλο για χρήση, πραγματοποιήθηκαν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες με στόχο την άμεση επανάχρησή και τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι οικοδομικές εργασίες περιέλαβαν την αποκατάσταση των όμορων ακραίων δοκών, τοπική επισκευή πλακών, διαδοκίδων και μεσαίων δοκών, στεγανοποίηση εξωτερικών βαθμίδων συγκροτήματος κερκίδων, και ενίσχυση δοκού στα μεσαία πλαίσια των δυο τμημάτων.

8b8db846 img 20220608 160417bΕπιπλέον πραγματοποιήθηκε κατασκευή χώρου WC για ΑμεΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και γενικότερες εργασίες ανακαίνισης και χρωματισμού των επιφανειών εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, καθώς και επιδιορθώσεις κουφωμάτων. Οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες συνοψίζονται σε επανακατασκευή του σημείου υδροληψίας εξωτερικά των κερκίδων που περιλαμβάνει τέσσερις βρύσες με νέα επένδυση, αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού στα φωτιστικά σώματα των αιθουσών και των WC με νέας τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας, εκ νέου φωτισμός περιμετρικά του κτιρίου και στις σκάλες των κερκίδων, αντικατάσταση των φωτιστικών ασφαλείας «EXIT», αντικατάσταση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού όπου κρίθηκε απαραίτητο, και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού WC. Ακόμη, ανακαινίστηκαν και εξοπλίστηκαν, και οι αίθουσες, οι κλειστοί βοηθητικοί χώροι γυμναστικής και των αποδυτηρίων, οι προθάλαμοι και τα λουτρά που στεγάζονται κάτω από τις βαθμίδες των κερκίδων.

7b7fd663 img 20220608 160621Η Διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ευχαριστεί τον Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Κωσταντίνο Χαλιορή και την  επιστημονική του ομάδα για τη σημαντική και καθοριστική  βοήθειά τους στην εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας.

Οι κερκίδες κατασκευάστηκαν αρχικά το 1995 και είναι χωρητικότητας 800 ατόμων περίπου.

b93a454d img 20220608 155800